BankNews.ro - The Business Republic

MFP: Buget de 9,7 milioane franci elvetieni pentru consolidarea managementului energiei durabile in Romania
Economie | Data Publicarii: 12-05-2016

Acordul privind fondul de actiuni in domeniul managementului energiei durabile, semnat miercuri de secretarul de stat in Ministerul Finantelor Publice Attila Gyorgy si ambasadorul Confederatiei elvetiene, Jean-Hubert Lebet, se va derula pe o perioada de 40 de luni, iar bugetul total al proiectului depaseste 9,7 milioane de franci elvetieni, informeaza MFP intr-un comunicat remis AGERPRES.

Documentul vizează consolidarea managementului energiei durabile la nivel local în România, prin îmbunătățirea infrastructurii municipale, prin creșterea gradului de conștientizare cu privire la eficiența energetică și la energia din surse regenerabile. Scopul acestuia este creșterea nivelului de trai, promovarea dezvoltării economice și conștientizarea cu privire la schimbările climatice.

Potrivit MFP, perioada de desfășurare a proiectului este de 40 de luni, iar bugetul total se ridică la 9,762 milioane franci elvețieni (CHF), din care 8,35 milioane CHF reprezintă grantul acordat de Confederația elvețiană României, ca parte a contribuției Elveției pentru reducerea decalajelor sociale și economice în Uniunea Europeană extinsă.

Parte a acordului este și Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în calitate de Organism Intermediar pentru Aria nr. 4 din cadrul Programului de Cooperare elvețiano-român. Ministerul Finanțelor Publice are rol de Unitate Națională de Coordonare în program.

Sursa: Agerpress

http://www.banknews.ro/stire/74243_mfp_buget_de_9,7_milioane_franci_elvetieni_pentru_consolidarea_managementului_energiei_durabile_in_romania.html