BankNews.ro - The Business Republic

Baciu (MECRMA): Ministerul ia masuri privind intarirea rolului statului ca actionar care sprijina managementul companiilor
Economie | Data Publicarii: 14-05-2016

Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri (MECRMA) ia masuri in ceea ce priveste intarirea rolului statului ca actionar care sprijina in mod real managementul companiilor de stat in procesul de imbunatatire a performantei acestora, a declarat Sorana Baciu, secretar de stat in cadrul institutiei, conform unui comunicat de presa al institutiei remis, sambata, AGERPRES.

Ea a participat, vineri, la deschiderea oficială a ședinței de tranzacționare a bursei londoneze.

"În cadrul mesei rotunde, secretarul de stat Sorana Baciu a prezentat participanților, investitori instituționali și instituții financiare internaționale, avantajele competitive pe care România le oferă investitorilor străini, precum și măsurile pe care Ministerul Economiei le implementează în vederea îmbunătățirii mediului de afaceri din România, dar și creării premiselor unei creșteri economice sustenabile", se arată în comunicat.

Potrivit acestuia, Baciu a subliniat importanța reformelor structurale, în special în ceea ce privește creșterea performanței întreprinderilor publice și a pieței de capital, ca sursă de finanțare pentru proiectele de dezvoltare a companiilor, dar și ca element care impune creșterea transparenței.

"În prezent, accentul este pus pe implementarea cât mai rapidă și eficientă a principiilor de guvernanță corporativă în societățile din portofoliul Ministerului Economiei, dar și al celorlalte ministere și pe selectarea de management profesionist pentru întreprinderile de stat în care urmează să se implementeze OUG 109/2011. În același timp, ministerul ia măsuri în ceea ce privește întărirea rolului statului ca acționar responsabil și profesionist care sprijină în mod real managementul companiilor în procesul de îmbunătățire a performanței acestora", a declarat secretarul de stat.

Secretarul de stat în Ministerul Economiei a făcut parte din delegația condusă de Ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu, care a dat startul ședinței de tranzacționare a bursei londoneze (London Stock Exchange).

Sursa: Agerpress

http://www.banknews.ro/stire/74280_baciu_mecrma_ministerul_ia_masuri_privind_intarirea_rolului_statului_ca_actionar_care_sprijina_managementul_companiilor.html