BankNews.ro - The Business Republic

Berkshire Hathaway a cumparat actiuni Apple in valoare de un miliard de dolari
Economie | Data Publicarii: 16-05-2016

Holdingul Berkshire Hathaway, condus de legendarul investitor Warren Buffett, a dezvaluit luni ca la data de 31 martie detinea 9,811 milioane actiuni Apple Inc in valoare de 1,07 miliarde de dolari, mizand pe revenirea companiei de tehnologie dupa o scadere provocata de incetinirea vanzarilor de iPhone, informeaza Bloomberg.

Imediat după publicarea acestor informații, acțiunile Apple au crescut cu peste 2%, până la 92,50 dolari, în schimburile care preced deschiderea Bursei de la New York, după ce de la începutul anului și până vineri au scăzut cu 14%.

Cel mai probabil, Warren Buffett a considerat că a apărut o oportunitate de cumpărare în urma scăderilor înregistrate recent de acțiunile Apple. În schimb, în luna aprilie un alt mare investitor, Carl Icahn, a decis să își vândă acțiunile Apple ca urmare a îngrijorărilor referitoare la atitudinea Chinei față de compania americană, iar săptămâna trecută investitorul David Tepper a făcut același lucru ca urmare a scăderii valorii acțiunilor Apple.

Poziția deținută de Berkshire Hathaway la Apple apare într-un raport trimestrial remis către Autoritatea de Control a Piețelor Financiare din SUA (Securities and Exchange Commission — SEC), o obligație pentru investitorii care gestionează active de peste 100 de milioane de dolari. Raportul precizează numărul acțiunilor pe care le dețin și valoarea fiecărei participații la finele trimestrului, astfel încât nu este clar dacă Warren Buffett a continuat să cumpere acțiuni și după terminarea primului trimestru.

Datele din raport mai arată că Berkshire Hathaway și-a majorat participația la Visa, dar a vândut aproape toate acțiunile pe care le deținea la Procter & Gamble și AT&T.

În ultimii 50 de ani, Berkshire a cumpărat mai multe zeci de companii în diferite sectoare variind de la asigurări la companii de transport feroviar în condițiile în care Warren Buffett recomandă diversificarea investițiilor în afaceri capabile să asigure o creștere constantă a veniturilor pe termen lung.

Sursa: Agerpress

http://www.banknews.ro/stire/74294_berkshire_hathaway_a_cumparat_actiuni_apple_in_valoare_de_un_miliard_de_dolari.html