BankNews.ro - The Business Republic

Grecia se asteapta la un record de 27 de milioane de turisti in acest an
Economie | Data Publicarii: 17-05-2016

Grecia se asteapta la un nivel record de turisti in acest an - 27 milioane - depasindu-l pe cel de anul trecut - 26,5 milioane - ceea ce va stimula cresterea economica, a afirmat Lefteris Kretsos, secretar general pentru Comunicatii in Guvernul de la Atena, transmite AAP.

În ciuda continuării măsurilor de austeritate și a fluxurilor de imigranți, Grecia speră să înregistreze anul acesta mai mulți vizitatori străini decât în 2015.

"27 de milioane este o țintă majoră — este o piatră de hotar. Există estimări că numărul turiștilor străini ar putea fi chiar mai ridicat, undeva la 27,5 milioane", le-a declarat jurnaliștilor Lefteris Kretsos, aflat la New York.

Acesta a adăugat că turiștii vor veni în Grecia pe fondul instabilității existente în alte state mediteraneene.

Grecia a demonstrat o performanță impresionantă în majorarea veniturilor publice, a exporturilor și în atragerea de fonduri europene, de la cel mai recent pachet de asistență financiară, semnat în iulie, a explicat Kretsos.

Acesta a apreciat: " Pentru prima dată din 2010, credem că am depășit într-adevăr perioada cea mai dificilă și ne îndreptăm spre o nouă eră de stabilitate politică și economică".

Grecia se bazează pe monumentele istorice și plajele sale pentru relansarea economică. Sectorul turismului este principala sursă de venit a Greciei, fiind responsabil pentru 17% din PIB și angajând 20% din populație.

Sursa: Agerpress

http://www.banknews.ro/stire/74304_grecia_se_asteapta_la_un_record_de_27_de_milioane_de_turisti_in_acest_an.html