BankNews.ro - The Business Republic

Lazar Comanescu: Revigorarea Comitetului National ICC Romania deschide noi oportunitati de participare la fluxurile economice internationale
Economie | Data Publicarii: 17-05-2016

Revigorarea Comitetului National ICC Romania este un eveniment foarte important in procesul de reconectare a mediului de afaceri romanesc la comunitatea globala in domeniu, dar si un pas in deschiderea de noi oportunitati pentru participarea tarii la fluxurile economice internationale, a afirmat, marti, ministrul Afacerilor Externe, Lazar Comanescu, intr-o conferinta a Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR).

CCIR a organizat întrunirea Comitetului Național ICC România care reunește elita mediului de afaceri din țara noastră, firme și organizații din toate domeniile de activitate economică.

'Există, deja, o colaborare excelentă între Ministerul Afacerilor Externe și Camera de Comerț și Industrie a României care se implică în procesul de consolidare a dimensiunii economice a politicii externe românești, a diplomației economice. Este nevoie, esențială chiar, ca această componentă a diplomației românești să fie mult mai puternică. Am în vedere revenirea României pe piețe pe care am fost prezenți în trecut, pe piețe care ne știu potențialul', a spus Lazăr Comănescu.

Din acest motiv, ministrul român de Externe a precizat că va avea, în continuare, deschiderea de a fi însoțit în vizitele sale oficiale de reprezentanți ai comunității de afaceri.

'Este nevoie de o mai bună reprezentare economică externă a României, o mai bună politică de resurse umane. Lucrăm, împreună cu vicepremierul Costin Borc, la un plan de revigorare a diplomației economice', a subliniat Comănescu.

Camera de Comerț Internațională (ICC) a fost fondată în anul 1919, după încheierea Primului Război Mondial, de un grup de industriași, finanțatori și comercianți hotărâți să aducă prosperitate și echilibru economic, care s-au numit "negustorii de pace". Inițiativa a aparținut unui fost ministru francez al comerțului, Etienne Clementel și, de atunci, sediul se află la Paris. ICC are în prezent birouri regionale în 130 de țări și peste 6,5 milioane de companii membre în întreaga lume.

Sursa: Agerpress

http://www.banknews.ro/stire/74314_lazar_comanescu_revigorarea_comitetului_national_icc_romania_deschide_noi_oportunitati_de_participare_la_fluxurile_economice_internationale.html