BankNews.ro - The Business Republic

InvestRomania a lansat website-ul dedicat investitorilor straini
Economie | Data Publicarii: 18-05-2016

InvestRomania a lansat, miercuri, in cadrul sedintei de Guvern, website-ul dedicat investitorilor straini, care are scopul de a oferi informatii despre ecosistemul economiei romanesti si despre oportunitatile de investitii, informeaza institutia.

"Am considerat că portalul este una dintre prioritățile echipei InvestRomania, dat fiind faptul că responsabilitatea noastră este aceea de a le furniza investitorilor străini cât mai multe informații relevante cu privire la oportunitățile de investiții din țară. Scopul nostru este de a promova România ca destinație în plină dezvoltare, cu potențial în crearea valorii adăugate, cu forță de muncă competitivă și caracterizată de ospitalitate, cum de altfel este", a spus Manuel Costescu, secretar de stat, InvestRomania.

Proiectul www.investromania.gov.ro prezintă conținutul în limba engleză și este structurat pe șapte secțiuni — "Why invest" (De ce să investești?), "Business in Romania" (Afaceri în România/Principalele Sectoare), "Government Support" (Sprijin guvernamental), "Life in Romania" (Viața în România), "Newsroom" (știri și comunicate de presa), "About us" (Despre noi) și "Contact" (Contact), împărțite, la rândul lor, în subsecțiuni. Fiecare dintre acestea are menirea de a-l ghida pe potențialul investitor străin către informații cu privire la indicatorii macroeconomici, educație, nivelul costului de trai, sectoarele considerate prioritare, ajutoare de stat, tradiții, cultură, detalii despre activitatea InvestRomania.

O altă componentă a platformei are în vedere prezentarea sectoarelor prioritare de anul acesta, astfel încât investitorii să aibă acces la informații ce vizează dimensiunea pieței, cei mai importanți jucători, forța de muncă disponibilă, capacitatea de export, potențialii furnizori și parteneri. Cele șase sectoare prioritare sunt IT&C, industria auto, industria aerospațială, industriile creative, agribusiness și bio-economia.

"Inițial am creionat un plan în care website-ul trebuia să aibă o abordare facilă, să fie în limba engleză și să diminueze efortul investitorului străin în căutarea informațiilor cu privire la nivelul taxării, facilitățile fiscale, gradul de pregătire profesională a românilor, dar și la nivelul de trai din țară. Ulterior, am tot construit pe baza acestora, astfel încât după două luni am ajuns în stadiul actual, de care suntem foarte mulțumiți, dar pe care vom continua să-l dezvoltăm în lunile ce urmează', a spus Manuel Costescu.

Pe parcursul următoarelor luni, website-ul va fi actualizat cu noi analize privind sectoarele strategice, mai multe informații despre parcurile industriale și noțiuni constând în modalitățile de finanțare.

InvestRomania este instituția guvernamentală care are scopul de a oferi sprijin investitorilor străini în România. Obiectivul său este de a atrage și de a facilita investițiile străine directe în România.

Sursa: Agerpress

http://www.banknews.ro/stire/74328_investromania_a_lansat_website-ul_dedicat_investitorilor_straini.html