BankNews.ro - The Business Republic

Ryanair anuleaza 74 de zboruri in Europa din cauza grevei controlorilor de trafic aerian din Franta
Economie | Data Publicarii: 19-05-2016

Mii de pasageri vor fi afectati joi de greva controlorilor de trafic aerian din Franta, care a determinat Ryanair, cea mai mare companie low-cost din Europa, sa anuleze 74 de zboruri deasupra Europei, transmite site-ul thejournal.ie.

Este a 46-a acțiune de protest a controlorilor de trafic aerian din Franța, din 2009. Greva ar urma să se încheie vineri dimineață.

Ryanair a lansat o petiție online la nivelul UE pentru a preveni anularea planurilor de călătorie ale consumatorilor europeni din cauza grevelor sindicatelor controlorilor de trafic aerian (ATC), care afectează traficul aerian în întreaga regiune.

Și alte companii aeriene, cum ar fi Air France și British Airways, sunt afectate de greva controlorilor de trafic aerian din Franța.

Sindicatul care a organizat greva reprezintă aproximativ o cincime din totalul controlorilor de trafic din Franța și protestează în urma reducerii personalului și a lipsei investițiilor în sistemele folosite de angajați.

Șeful Ryanair, Michael O'Leary, a avertizat că firma se așteaptă la pierderi de 20 milioane de euro din cauza acțiunilor de protest și a efectelor atentatului de la Bruxelles.

Sursa: Agerpress

http://www.banknews.ro/stire/74340_ryanair_anuleaza_74_de_zboruri_in_europa_din_cauza_grevei_controlorilor_de_trafic_aerian_din_franta.html