BankNews.ro - The Business Republic

Ministrul Comunicatiilor: Am incredere ca Romania va deveni tigrul Europei, pana in 2018
Economie | Data Publicarii: 24-05-2016

Digitalizarea ofera Romaniei o mare sansa de a ajunge din urma tari mai avansate din punct de vedere tehnologic si sunt convins ca, pana in 2018, Romania va deveni tigrul Europei, cum s-a mai afirmat si cu alte ocazii, a declarat, marti, in cadrul conferintei de deschidere a evenimentului Bucharest Technology Week, ministrul Comunicatiilor si pentru Societatea Informationala, Marius Bostan.

* Bostan: Slăbiciunea noastră constă în slăbiciunea leaderilor, a oamenilor inteligenți

"Trebuie să ajungem cât mai aproape de cetățean. Noi, ca stat, putem să facem multe și facem multe. Aș vrea să marcăm în 2018, la Alba Iulia, 100 de ani de Unire, printr-o săptămână a tehnologiei. Trebuie să arătăm un model inspirațional pentru celelalte orașe. Avem tehnologie, dar nu este pusă încă la lucru pentru a aduce valoare adăugată. Nici corporațiile, și nici cetățenii, nu folosesc tehnologia la adevărata sa valoare pentru a câștiga timp, pentru a aduce mai mulți bani și a crea noi locuri de muncă. Digitalizarea oferă României o șansă mare de a ajunge din urmă țări mai avansate din punct de vedere tehnologic. Oamenii de aici pot face diferența. Am încredere că, până în 2018, România va deveni tigrul Europei. Mă bucur că văd companii românești, inovative, prezente aici și al căror număr crește în fiecare moment. Cooperarea dintre companiile mari si cele mici este foarte bună", a spus Bostan.

În perioada 24 — 29 mai se desfășoară Bucharest Technology Week, la care sunt așteptați peste 10.000 de vizitatori. În cadrul evenimentului sunt programate 40 de sesiuni de prezentări susținute de către 23 de organizații de profil.

Săptămâna se va încheia cu cea mai mare expoziție de tehnologie pentru publicul larg, organizată în Piața George Enescu, în fața Ateneului Român.

Astfel, de vineri până duminică, 50 de companii românești vor prezenta peste 250 de soluții și produse tehnologice, printre inovații fiind expuse: mașini electrice și hibride, roboți, drone, gadgeturi pentru pasionații de tehnologie, soluții de printare 3D, realitatea virtuală și instrumente de monitorizare pentru case inteligente.

Sursa: Agerpress

http://www.banknews.ro/stire/74424_ministrul_comunicatiilor_am_incredere_ca_romania_va_deveni_tigrul_europei,_pana_in_2018.html