BankNews.ro - The Business Republic

Sistemul Electronic al Achizitiilor Publice (SEAP) nu va fi functional in perioada 26 mai - 15 iunie
Economie | Data Publicarii: 26-05-2016

Sistemul Electronic al Achizitiilor Publice (SEAP) nu va fi functional, in perioada 26 mai - 15 iunie, din cauza unor disfunctionalitati de natura tehnica si operationala de la nivelul sistemului aparute odata cu intrarea in vigoare a noilor legi in domeniul achizitiilor publice, a anuntat, joi, Agentia Nationala pentru Achizitii Publice (ANAP).

"Începând cu data de 26.05.2015, data intrării în vigoare a noilor legi în domeniul achizițiilor publice și totodată a abrogării prevederilor referitoare la evaluarea documentațiilor de atribuire de către ANAP (...) inițierea procedurilor de atribuire de către autoritățile contractante în SEAP va fi întreruptă temporar până la data de 15 iunie 2016. Pe aceasta perioadă, Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice (SEAP) nu va fi funcțional", se arată într-un comunicat al ANAP.

Potrivit sursei citate, întreruperea este cauzata de disfuncționalități de natură tehnică și operațională de la nivelul sistemului.

"În principal, până la acest moment nu a fost finalizată metodologia referitoare la fluxul de inițiere în SEAP a procedurilor de atribuire, care trebuie adaptată la noua legislație", arată ANAP.

Agenția menționează că varianta finală a pachetului legislativ a fost adoptată de Parlamentul României în data de 10 mai 2016, iar Normele metodologice de aplicare a noilor legi sunt pregătite pentru a fi aprobate în Guvern.

În aceste condiții, ANAP recomandă autorităților contractante ca elaborarea și transmiterea spre evaluare a documentațiilor de atribuire să se facă începând cu data operaționalizării sistemului informatic de la nivelul SEAP, adică începând cu 15 iunie 2016.

Noile legi privind achizițiile publice au intrat joi în vigoare, însă normele de aplicare urmează să fie adoptate în Guvern pe 31 mai 2016.

Sursa: Agerpress

http://www.banknews.ro/stire/74453_sistemul_electronic_al_achizitiilor_publice_seap_nu_va_fi_functional_in_perioada_26_mai_-_15_iunie.html