BankNews.ro - The Business Republic

UE aproba preluarea Starwood de catre Marriott International, pentru 12,4 miliarde de dolari
Economie | Data Publicarii: 27-06-2016

Comisia Europeana a aprobat tranzactia prin care compania americana Marriott International va prelua rivalul Starwood Hotels & Resorts Worldwide, pentru 12,4 miliarde de dolari, transmite DPA.

Acordul va duce la crearea celui mai mare grup hotelier din lume cu aproximativ 30 de mărci, printre care și Sheraton, Westin, Bulgari sau Ritz Carlton. Noua companie va deține peste 5.700 de hoteluri cu 1,1 milioane camere la nivel global, iar Marriott va dobândi o prezență mai mare pe piețele din Europa, America Latină și Asia.

"Aceasta este o fuziune importantă pentru industria hotelieră și clienții săi. Ancheta noastră a confirmat că sectorul hotelier va rămâne competitiv pentru clienți în urma fuziunii", a declarat comisarul european pentru concurență, Margrethe Vestager.

Comisia Europeană a investigat impactul planificatei preluări în Barcelona, Milano, Veneția, Viena și Varșovia, unde Starwood și Marriott au o prezență semnificativă. În aceste orașe, există o concurență puternică din partea altor lanțuri hoteliere, a apreciat forul comunitar.

În urma tranzacției, Marriott se așteaptă la economii anuale de 200 de milioane de dolari.

Recent, grupul chinez Anbang Insurance anunța că este pregătit să preia Starwood Hotels & Resorts Worldwide pentru mai mult de 13 miliarde de dolari în numerar, cea ce ar fi reprezentat mai mare achiziție a unei companii din China în SUA.

Grupul Starwood a anunțat încă din luna aprilie 2015 că analizează mai multe opțiuni strategice, iar în luna iulie a purtat discuții cu mai mulți posibili investitori, printre care InterContinental Hotels Group, Wyndham Worldwide și mai multe fonduri suverane de investiții.

Grupul Marriott are un portofoliu compus din peste 20 de mărci de hoteluri printre care Courtyard, Fairfield Inn, Ritz — Carlton, Bulgari Hotels și JW Marriott Hotels. În România, JW Marriott Bucharest Grand Hotel este un hotel de cinci stele din București, deschis în anul 1999.

Sursa: Agerpress

http://www.banknews.ro/stire/74860_ue_aproba_preluarea_starwood_de_catre_marriott_international,_pentru_12,4_miliarde_de_dolari.html