BankNews.ro - The Business Republic

Grigorescu: Vom reactiona curand la faptul ca o parte din conducerea Romgaz e vizata de un dosar; cred ca timpul analizelor a trecut
Economie | Data Publicarii: 09-10-2016

Ministerul Energiei va reactiona cat de curand in cazul in care Consiliul de Administratie al Romgaz nu va lua masurile necesare in situatia in care o parte din conducerea companiei este investigata intr-un dosar penal, subliniind ca "in ceea ce priveste Romgaz timpul analizelor a cam trecut", a declarat ministrul de resort, Victor Grigorescu, la o emisiune televizata.

Grigorescu a explicat că măsurile în acest caz trebuie luate de Consiliul de Administrație al companiei și nu de către minister, însă a dat asigurări că instituția are instrumente să intervină dacă CA nu va reacționa.

"Cu siguranță, în măsura în care această chestiune nu se va tranșa, avem inclusiv instrumente care vizează o reacție față de Consiliul de Administrație pentru că este responsabilitatea acestuia să se asigure — nu a ministerului, ci a celor care gestionează activitatea de zi cu zi a companiei — să se asigure că chestiunile de etică sunt puse în practică. Aștept să își facă datoria, să analizeze situația și să vadă dacă această situație, această circumstanță — și anume că unii oameni din conducerea companiei sunt investigați într-un dosar — este compatibilă sau nu cu valorile companiei. (...) sigur că și compania are o viață internă și o manieră în care ei trebuie să își facă analizele. Dacă acest lucru nu se va întâmpla și dacă nu vor lua măsurile necesare, vom interacționa și vom reacționa și noi și asta se va întâmpla cât de curând, pentru că eu cred că și în ceea ce privește Romgazul timpul analizelor a cam trecut", a spus Grigorescu, la Digi24.

Șeful de la Energie a dat asigurări că instituția pe care o conduce va face cât de curând o analiză asupra acestei situații și "va trage o concluzie".

"Cât de curând vom face o analiză cu privire la ceea ce se întâmplă acolo din această perspectivă a implicării unor oameni din conducerea într-un dosar și vom trage o concluzie", a precizat el, subliniind că acest lucru se va întâmpla până la sfârșitul mandatului.

Întrebat dacă ar propune demiterea acestor persoane în cazul în care ar face parte din Consiliul de Administrație al Romgaz, Victor Grigorescu răspuns: "Din punctul meu de vedere, indiscutabil, și lucrul ăsta l-am spus public".

''Am spus că mi se pare că nu este normal, deja cum știți poziția mea a fost clară încă de la începutul mandatului. Nu este singurul caz în care am reacționat de această manieră și nu este niciun dubiu. Am spus-o și public că ăsta este un lucru pe care îl dezavuez cu cea mai mare tărie", a adăugat ministrul.

Sursa: Agerpress

http://www.banknews.ro/stire/76044_grigorescu_vom_reactiona_curand_la_faptul_ca_o_parte_din_conducerea_romgaz_e_vizata_de_un_dosar_cred_ca_timpul_analizelor_a_trecut.html