BankNews.ro - The Business Republic

Femeile din Romania au salarii cu 9,10% mai mici decat ale barbatilor
Economie | Data Publicarii: 20-10-2016

Femeile din Romania au salarii cu 9,10% mai mici decat barbatii, ceea ce inseamna ca din 27 noiembrie pana la sfarsitul anului femeile nu sunt platite pentru munca lor, conform unei cercetari realizate de compania Expert Market.

În Europa, femeile au în medie salarii anuale cu 16,68% mai mici decât ale bărbaților, echivalentul a circa două luni de muncă neplătită.

Cele mai mici diferențe procentuale între salariile femeilor și ale bărbaților se înregistrează în Slovenia (3,2%), Malta (5,1%) și Polonia (6,4%). România se află pe locul nouă, cu 9,10%.

Cele mai mari diferențe procentuale între salariile femeilor și cele ale bărbaților se înregistrează în Bosnia (46%), Ucraina (41%) și Georgia (34,8%).

Michael Horrocks, de la Expert Market, a declarat: "Când examinăm datele privind decalajul de salarizare între femei și bărbați, este dificil să ne imaginăm cum este reflectat acesta în viața de zi cu zi. Este dezamăgitor să vedem că în multe state europene femeile lucrează de fapt fără a fi plătite două sau mai multe luni".

Sursa: Agerpress

http://www.banknews.ro/stire/76215_femeile_din_romania_au_salarii_cu_9,10p_mai_mici_decat_ale_barbatilor.html