BankNews.ro - The Business Republic

Nissan a finalizat achizitionarea unei participatii de 2,3 miliarde de dolari la Mitsubishi Motors
Economie | Data Publicarii: 20-10-2016

Al doilea producator auto din Japonia, Nissan Motor Corp, a preluat oficial o participatie de 34% la Mitsubishi Motors, cu suma de 237 de miliarde de yeni (2,3 miliarde de dolari), intr-o incercare de redresare a companiei auto nipone, transmit Kyodo, AP si Bloomberg.

Mitsubishi Motors, al șaselea mare producător auto nipon, se confruntă cu dificultăți financiare, după ce a recunoscut în aprilie că a exagerat economiile de combustibil pentru patru modele de automobile vândute pe piața japoneză și, de asemenea, că a utilizat metode de testare care nu respectă standardele japoneze începând din anul 1991.

Mitsubishi Motors a anunțat că Nissan a plătit 468,52 yeni per titlu, iar din 14 decembrie șeful alianței Renault-Nissan, Carlos Ghosn, va conduce și Mitsubishi.

Alianța dintre Renault-Nissan-Mitsubishi va crea al patrulea producător auto din lume, după Toyota, Volkswagen AG și General Motors.

Carlos Ghosn, în vârstă de 62 de ani, este creditat cu redresarea Nissan, care în anii '90 era aproape de faliment. Joi, Ghosn s-a angajat să păstreze independența Mitsubishi și a confirmat că l-a rugat pe actualul președinte — director general al Mitsubishi, Osamu Masuko, să rămână președinte.

Alianța cu Nissan va duce la sinergii de 25 de miliarde de yeni (241 milioane de dolari) în anul fiscal 2017, a precizat Osamu Masuko.

"Vorbesc în numele tuturor când spun că ne angajăm să sprijinim deplin", a afirmat joi Carlos Ghosn. Acesta a adăugat că Nissan va furniza expertiza și competențele necesare pentru a ajuta la restabilirea încrederii în Mitsubishi și la îmbunătățirea guvernanței.

Cele două companii au anunțat că-și vor menține identități, branduri și rețele de dealeri separate, dar Nissan va numi patru noi membri în Consiliul de Administrație al Mitsubishi.

Sursa: Agerpress

http://www.banknews.ro/stire/76218_nissan_a_finalizat_achizitionarea_unei_participatii_de_2,3_miliarde_de_dolari_la_mitsubishi_motors.html