BankNews.ro - The Business Republic

Ministerul Comunicatiilor sesizeaza DNA in cazul Posta Romana; au fost descoperite nereguli la achizitii
Economie | Data Publicarii: 20-10-2016

Ministerul Comunicatiilor si pentru Societatea Informationala (MCSI) a inaintat joi catre Directia Nationala Anticoruptie (DNA) raportul Corpului de control privind Posta Romana, sesizand mai multe nereguli referitoare la procedurile privind achizitia sistemelor informatice si a masinilor, precum si la incheierea contractelor de inchiriere a spatiilor, a anuntat, joi, MCSI.

"Compartimentul de Control și Audit din cadrul Ministerului Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională a finalizat controlul desfășurat efectuat la C.N. Poșta Română S.A., în perioada 26.08 — 30.09 2016. Concluziile raportului au fost înaintate astăzi, 20 octombrie 2016, către Direcția Națională Anticorupție. Dintre aspectele supuse verificării, Corpul de control al MCSI a sesizat mai multe nereguli, dintre care precizăm: nereguli identificate la procedurile privind achiziția publică pentru IT&C; nereguli la încheierea contractelor de închiriere a spațiilor, cât și la derularea procedurii privind achiziția de mașini", precizează MCSI.

Potrivi sursei citate, controlul s-a efectuat în baza actelor și documentelor puse la dispoziție de Compania Națională Poșta Română.

"MCSI a decis, având în vedere constatările Corpului de control al ministerului, să sesizeze Direcția Națională Anticorupție, privind operațiunile sau actele ilicite, în legătură cu care au rezultat indicii de săvârșire a unor posibile fapte, care pot întruni elementele constitutive ale unor infracțiuni, urmând ca organul de urmărire penală să hotărască asupra existenței sau inexistenței infracțiunilor și asupra vinovățiilor", precizează MCSI.

Sursa: Agerpress

http://www.banknews.ro/stire/76222_ministerul_comunicatiilor_sesizeaza_dna_in_cazul_posta_romana_au_fost_descoperite_nereguli_la_achizitii.html