BankNews.ro - The Business Republic

Blue Air lanseaza noi zboruri in 2017
Turism | Data Publicarii: 01-11-2016

Aceasta noua baza a companiei Blue Air, cea de a opta in Europa, va crea 35 de noi locuri de munca, asa cum a fost subliniat intr-o declaratie oficiala. Atentia va fi spre recrutarea si pregatirea angajatilor pentru pozitii de piloti, ingineri, insotitori de zbor, proces care isi are startul in viitorul apropiat.
La inceputul verii urmatoare, avionul Boeing 737-800 cu 189 de locuri va fi amplasat in cadrul aeroportului John Lennon din Liverpool si tot atunci se va da startul pentru cele 4 noi curse introduse. Compania va initia saptamana ce urmeaza discutii cu Aeroportul in ceea ce priveste amplasarea avionului acolo iar interesul este ca Blue Air sa devina compania Liverpool-ului.
Compania romaneasca a declarat care va fi frecventa curselor catre aceste noi destinatii. Astfel, catre aeroportul Fiumicino din Roma plecarile vor avea o frecventa de 1 pe zi, catre aeroportul Bergamo din Milano vor fi patru curse pe saptamana, catre Hamburg patru curse pe saptamana iar catre Alicante de trei ori pe saptamana. Aceste noi servicii vor veni in completarea zborurilor efectuate de catre companie din Liverpool catre trei destinatii din Romania. Asteptarile sunt ca aceste curse sa castige popularitate atat in randul pasagerilor din regiune care calatoresc cat si in randul pasagerilor internationali. 160.00 de locuri vor fi puse la vanzare vara viitoare catre si din Liverpool.
Operatiunile Blue Air in Liverpool au luat nastere in decembrie 2014, cu o cursa de trei ori pe saptamana catre Bucuresti. La aceasta s-a adaugat o cursa de doua ori pe saptamana catre Bacau si una catre Cluj, cu aceeasi frecventa. In perioada in care a operat pe aeroportul John Lenon din Liverpool, compania a transportat mai mult de 120.000 pasageri spre si dinspre aceasta destinatie, in mai putin de doi ani.
Gheorghe Racaru, CEO-ul companiei a declarat: "Marea Britanie reprezinta o piata strategica pentru Blue Air si credem cu tarie ca amplasarea avionului 737-800 la Liverpool ne va permite sa ne consolidam pozitioa ca si una dintre companiile aeriene europene cu cea mai rapida crestere. Asteptam cu nerabdare sa investim semnificativ si sa sustinem economia locala si, totodata, sa ne crestem prezenta in cadrul aeroportului cu mai multe curse in lunile ce urmeaza.”
Blue Air a deschis o baza la Aeroportul International Mihail Kogalniceanu din Constanta in septembrie, de unde va opera sapte noi curse incepand cu 27 aprilie 2017. In aceasta luna a declarat ca va lansa noi curse din Bucuresti catre Bordeaux, Franta si catre Copenhaga. Din Iasi vor fi noi rute catre capitala Germaniei, Berlin si catre Valencia, Spania, incepand cu iunie 2017.
Compania a deschis o baza la Cluj in luna iunie a acestui an si planuieste noi rute catre Birmingham incepand cu luna decembrie. De asemenea, obiectul companiei este sa transporte 3,2 milioane de pasageri anul acesta, cu 50% mai mult fata de anul 2015.

http://www.banknews.ro/stire/76371_blue_air_lanseaza_noi_zboruri_in_2017.html