BankNews.ro - The Business Republic

Sobolewski (BVB): Piata de capital romaneasca este robusta si a reactionat ca una emergenta, dupa alegerile americane
Economie | Data Publicarii: 11-11-2016

Piata de capital romaneasca este robusta si de incredere, rezistenta la turbulente si a reactionat ca o piata emergenta la rezultatul alegerilor din America, a declarat vineri, pentru AGERPRES, Ludwik Sobolewski, directorul general al Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

"Piața românească de capital a reacționat ca o piață emergentă. În timpul zilei (de miercuri n.r.), prețurile au început să își revină și la închidere, la nivelul indicelui principal, a fost—0,4%. În ziua următoare a fost pe verde. Mai mult sau mai puțin reflectă sentimentul global. Demonstrăm că după alegerile din SUA și ziua de ieri (joi n.r.), piața de capital românească este de încredere și robustă și este destul de rezistentă la turbulențe, șocuri și așa mai departe. Sper că această percepție cu privire la piața românească va deveni mai puternică în viitor. Lucrăm la a fi recunoscuți ca o piață emergentă și poate vom avea șansa să fim recunoscuți anul viitor. În astfel de momente demonstrăm că piața de capital românească se comportă ca o piață emergentă. Acum rămâne ca asta să fie confirmată și sper că percepția comportamentului de piață emergentă va avea un impact în deciziile investiționale și vom avea prețuri care să urce la fel ca și tranzacțiile", a spus Sobolewski.

El este de părere că piețele au reacționat pozitiv în urma rezultatului alegerilor din America.

"Este un eveniment important, piețele au reacționat pozitiv, aș putea spune, adică am fost șocați în primul moment, dar apoi reacția pieței a fost destul de pozitivă. Cred că a fost un moment de incertitudine și indicii și prețurile tind să se ducă în jos înainte de rezultatul final, din cauza incertitudinii, în special, ceea ce e normal. Când totul a devenit clar, piețele au reacționat cumva negativ, dar vedem din ziua alegerilor că activele și prețurile au început să urce. Suntem destul de calmi în piețele financiare pentru că vedem că piețele globale au primit bine vestea, în cele din urmă", a mai arătat directorul general al BVB.

Bursa de Valori București (BVB) a închis în scădere ușoară ședința de miercuri, indicele de referință BET, care arată evoluția celor mai lichide 10 acțiuni, consemnând o depreciere de 0,44%. Valoarea totală a tranzacțiilor s-a situat la 43,22 milioane de lei (9,58 milioane de euro).

Sursa: Agerpress

http://www.banknews.ro/stire/76529_sobolewski_bvb_piata_de_capital_romaneasca_este_robusta_si_a_reactionat_ca_una_emergenta,_dupa_alegerile_americane.html