BankNews.ro - The Business Republic

Presedintele SUA, Barack Obama, vrea sa blocheze vanzarea Aixtron catre un fond chinezesc
Economie | Data Publicarii: 02-12-2016

Presedintele SUA, Barack Obama, este pregatit sa blocheze vanzarea producatorului de chipuri german Aixtron catre fondul chinezesc Fujian Grand Chip Investment Fund (FGC), relateaza Bloomberg.

Citând surse din apropierea acestui dosar, Bloomberg informează că Obama va susține o recomandare făcută de Comitetul pentru Investitii Straine în SUA (CFIUS), potrivit căreia vânzarea Aixtron către fondul chinezesc trebuie oprită. Biroul președintelui american nu a putut fi contactat pentru un comentariu pe acest subiect.

Încă de luna trecuta, Aixtron a dezvăluit că CFIUS a comunicat companiei că preluarea sa de către un fond chinez va fi blocată, datorită unor îngrijorări legate de securitatea națională, adăugând că CFIUS a sfătuit compania să renunțe la această tranzacție.

Guvernul german și-a retras aprobarea pentru afacere încă din luna octombrie. Tranzacția, anunțată încă din luna mai, a evaluat Aixtron la 670 de milioane de euro.

Singura oară când CFIUS a blocat, în mod oficial, o achiziție a fost în 2012, când a obținut un ordin prezidențial, prin care firma chinezească Ralls Corp trebuia să vândă un parc eolian din statul Oregon, deoarece acel parc se afla în apropiere de o zonă de pregătire a armatei americane.

Sursa: Agerpress

http://www.banknews.ro/stire/76779_presedintele_sua,_barack_obama,_vrea_sa_blocheze_vanzarea_aixtron_catre_un_fond_chinezesc.html