BankNews.ro - The Business Republic

Havana si Dubai, in top 5 al preferintelor romanilor care-si petrec Craciunul in strainatate; cheltuiala medie pentru transport - 310 euro/persoana
Economie | Data Publicarii: 12-12-2016

Romanii care isi vor petrece Craciunul in strainatate au ales atat orase europene, cat si destinatii exotice, Barcelona fiind destinatia preferata, in timp ce Havana si Dubai sunt in top 5 al destinatiilor preferate pentru sarbatorile de iarna, conform unui studiu realizat de o agentie de turism online, remisa luni AGERPRES.

Dubai

Românii care vor călători în străinătate pentru sărbătorile de iarnă au planificat vacanțe de până la 17 zile. Pentru călătoriile din vacanța de Crăciun, românii au început planificările din timp, finalizând rezervările în medie cu 109 zile în avans, cu un record de 237 zile în avans pentru rezervarea unei călătorii în Dubai, în această perioadă a anului.

Principalele alegeri în ceea ce privește destinațiile includ atât capitale europene preferate tradițional, cât și destinații exotice, topul cinci al locurilor alese pentru petrecerea acestor sărbători fiind Barcelona, Bologna, Bruxelles, Dubai și Havana. De asemenea, vacanțele durează mai mult decât perioadele petrecute în mod normal în străinătate, media fiind de 9 zile. Cea mai lungă vacanță rezervată de un român în această perioadă este de 17 zile, în Havana, iar cea mai scurtă este de trei zile, în Praga. Havana

Românii cheltuie în medie pentru zborurile lor din această perioadă 310,62 euro, cea mai mare sumă fiind pentru o călătorie în Havana, pentru care s-au achitat 1.315,16 euro, iar cel mai puțin a costat o călătorie de 13 zile la Bruxelles, respectiv 57,35 euro.

Turiștii români și-au rezervat călătoriile de iarnă folosind în principal instante de tip desktop (80%), dispozitivele mobile fiind folosite pentru 13,3% din totalul rezervărilor, iar aplicația iOS pentru 6,7%.

Călătorii care vin în România de Crăciun au planificat o vacanță de 10 zile în medie, cu familia. În România sunt așteptați să sosească vizitatori din toată Europa, conform analizei tripsta.ro, principalele rezervări venind din Amsterdam, Bruxelles, Londra, Praga și Frankfurt, însă și din Tel Aviv. Călătorii au, în medie, 37 de ani și vin în principal pe aeroporturile din București, dar și din Cluj-Napoca. Ei și-au rezervat călătoriile folosind în principal instante de tip desktop (88,9%), urmate de dispozitive mobile (11,1%).

Vizitatorii care sosesc în România de Crăciun au rezervat călătoriile în medie cu 77 zile în avans, plănuind să petreacă în medie 10 zile pe teritoriul românesc. Cea mai mare durată a vacanței este a călătorilor care vin din Tel Aviv în București, care au planificat o ședere de 16 zile, în timp ce cea mai scurtă vacanță este de 6 zile și aparține unor turiști care vin din Praga la București.

Suma medie cheltuită pentru de cei care călătoresc către Romania în această vacanță este de 245,18 euro. Cea mai mare sumă ajunge la 446,86 euro, fiind cheltuită pentru un zbor dus-întors de la Amsterdam la București, iar cea mai ieftină rezervare, în valoare de 109,21 euro, a fost pentru un zbor dus-întors de la Istanbul la Cluj-Napoca.

Sursa: Agerpress

http://www.banknews.ro/stire/76884_havana_si_dubai,_in_top_5_al_preferintelor_romanilor_care-si_petrec_craciunul_in_strainatate_cheltuiala_medie_pentru_transport_-_310_europersoana.html