BankNews.ro - The Business Republic

Cursul euro-dolar la cel mai scazut nivel din ultimii 14 ani, dupa sedinta Fed
Economie | Data Publicarii: 15-12-2016

Moneda unica europeana a coborat joi la cel mai scazut nivel din ultimii 14 ani in raport cu dolarul american, dupa ce Rezerva Federala a lasat sa se inteleaga ca ar putea adopta trei majorari ale dobanzii de baza in 2017, transmite AFP.

În jurul orei 11:50 GMT, moneda euro se tranzacționa pentru 1,0411 dolari, un nivel fără precedent după luna ianuarie 2003.

Miercuri seară, la finalul ultimei sale ședințe de politică monetară din acest an, Rezerva Federală americană a majorat dobânda de bază și totodată a lăsat să se înțeleagă că ar putea crește dobânzile în trei reprize în cursul anului 2017, pentru a împiedica supraîncălzirea economiei americane și a menține inflația în jurul obiectivului de 3%.

"Investitorii care se așteptau la un sfârșit de an liniștit, au fost surprinși de fermitatea mesajului trimis de Fed. Majorarea de miercuri a dobânzilor era anticipată, însă agenda foarte clar stabilită pentru 2017 permite dolarului să atingă cel mai înalt nivel din ultimii 14 ani", a explicat Lukman Otunuga, analist la FXTM.

Sursa: Agerpress

http://www.banknews.ro/stire/76928_cursul_euro-dolar_la_cel_mai_scazut_nivel_din_ultimii_14_ani,_dupa_sedinta_fed.html