BankNews.ro - The Business Republic

Clientii Raiffeisen, subiecti ai atacurilor de tip phishing
| Data Publicarii: 12-12-2006

Seria atacurilor de tip phishing (timiterea unor mesaje false pentru culegerea de informatii sensibile) continua asupra utilizatorilor de Internet din Romania. De data aceasta nu au mai fost vizati clientii BCR, ci cei ai Raiffeisen Bank. Contactati de BankNews.ro, oficialii Raiffeisen au sfatuit pe cei care primesc un link care duce catre o pagina similara cu cea de Internet Banking a Raiffeisen Bank, sa nu completeze cu datele personale niciun formular prezent in pagina respectiva. Detalii precum numele de utilizator, parola sau PIN sunt confidentiale, iar banca nu o sa va trimita mesaje e-mail sa introduceti date personale! Nici nu o sa va sune!

Marti seara, in jurul orei 22.00, echipa de tehnicieni IT ai Raiffeisen Bank deja incerca sa rezolve aceasta problema, a declarat pentru BankNews.ro, Luiza Olteanu, consilier la serviciul clienti al Raiffeisen Bank. Insa, cel mai probabil, problema nu se va rezolva pana in dimineata zilei de 13 decembrie, a adaugat consilierul Raiffeisen.

Mesajul pare aproape real si spune asa:

Stimate client,

recent, Banca Raiffeisen a derulat o procedura de reverificare a conturilor online datorita numarului crescand de frauda in anumite tari europene. Protejarea securitatii contului Dumneavoastra si a retelei Raiffeisen este principala noastra grija. Ca si o masura preventiva trebuie sa va reverificati datele online pentru o mai mare siguranta. Va rugam sa va logati dand click pe linkul de mai jos:

Click Aici

Ne pare rau pentru deranjul cauzat insa este in folosul contului si depozitelor Dumneavoastra.

email phishing - Raiffeisen: Procedura de reverificare a conturilor online

Va rugam sa nu raspundeti acestui e-mail. Mailurile trimise catre aceasta adresa nu primesc raspuns. Pentru ajutor, intra in contul tau online si alege "Ajutor".
Ce iti ofera Raiffeisen Online?

Acces 24/7 online, securizat, la conturile tale oriunde in lume!

Plati intra sau interbancare
Programare plati automate sau repetitive
Plati facturi sau catre trezorerie
Constituire si lichidare depozite
Transferuri intre conturile proprii
Schimburi valutare

Toate tranzactiile tale se realizeaza in timp real!

Adresa site-ului este insa http://hurra.modelo.edu.mx/link/raiffeisen.html cu redirectionare catre http://hmld.townofholden.net/ink/www.raiffeisenonline.ro/eBankingWeb/login.html, care este, in mod evident, un site fraudulos.

adresa web phishing - Pagina fake Raiffeisen Online

Redactia BankNews.ro

http://www.banknews.ro/stire/7700