BankNews.ro - The Business Republic

Popescu (Ministerul Energiei): Nu au fost raportate instalatii afectate de conditii meteo nefavorabile; stocurile de carbune si gaze naturale sunt asigurate
Economie | Data Publicarii: 30-12-2016

Toti operatorii sunt pregatiti pentru asigurarea neintrerupta a alimentarii cu energie electrica si gaze naturale, cat si pentru o buna functionare a sistemului energetic national, in conditiile in care meteorologii au prognozat o vreme nefavorabila la nivelul intregii tari.

"Din monitorizările realizate la nivelul Ministerului Energiei în această dimineață, nu au fost raportate incidente sau instalații afectate de condiții meteo nefavorabile. De asemenea, sunt asigurate atât stocurile de cărbune, cât și cele de gaze naturale, astfel încât să nu fie afectată funcționarea sistemului", a declarat secretarul de stat în Ministerul Energiei, Corina Popescu, citat într-un comunicat transmis vineri AGERPRES.

De asemenea, la nivelul operatorilor s-au luat măsuri suplimentare, fiind pregătite echipe de intervenție, iar sistemul de ture a fost suplimentat în această perioadă, astfel încât timpul de răspuns în cazul unor avarii să fie cât mai redus. Echipele de intervenție sunt dotate cu echipamente speciale pentru a putea acționa și în zonele greu accesibile, precizează Ministerul Energiei.

"Ca în fiecare an, în perioada sezonului rece, energeticienii, indiferent de sectorul de activitate în care lucrează, sunt pregătiți să intervină în condiții de vreme extremă pentru a menține aprovizionarea continuă cu energie și pentru a remedia pagubele produse de intemperii. Am încredere că și în acest an își vor face datoria!", susține ministrul Energiei, Victor Grigorescu.

Companiile de distribuție a electricității au pus la dispoziția cetățenilor mai multe numere de telefon, de unde aceștia pot afla informații în cazul în care sunt zone avariate de condițiile meteorologice. De asemenea, la aceste numere consumatorii pot semnala atât întreruperi ale alimentării cu energie electrică, cât și situații cu potențial risc de accidente.

Județele Constanța, Ialomița și Călărași au intrat vineri dimineața, de la ora 8:00, sub Cod Galben de ninsori viscolite, atenționarea emisă de meteorologi fiind valabilă până sâmbătă, la ora 8:00.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în cele trei județe, în cursul zilei de vineri, 30 decembrie, și în noaptea de vineri spre sâmbătă (30/31 decembrie), temporar va ninge viscolit, iar vizibilitatea va fi redusă.

Pe litoral, vor fi posibile precipitații mixte cu formare de polei.

De asemenea, până vineri, la ora 23:00, este în vigoare atenționarea Cod galben de intensificări susținute ale vântului pentru zona Dobrogei, Munteniei și Moldovei.

Potrivit meteorologilor, în Dobrogea, estul Munteniei și sudul Moldovei, vântul va avea intensificări susținute, cu viteze la rafală de 55-65 kilometri/oră.

Îndeosebi pe litoral și în zona de munte a județelor Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău și Vrancea, temporar vor fi rafale de peste 70 km/h, menționează ANM.

Sursa: Agerpress

http://www.banknews.ro/stire/77055_popescu_ministerul_energiei_nu_au_fost_raportate_instalatii_afectate_de_conditii_meteo_nefavorabile_stocurile_de_carbune_si_gaze_naturale_sunt_asigurate.html