BankNews.ro - The Business Republic

Bulgaria se asteapta la aproape 12 milioane de turisti straini, in 2017
Economie | Data Publicarii: 30-05-2017

Peste 11,6 milioane de turisti straini ar urma sa viziteze Bulgaria anul acesta, in crestere cu 11% fata de anul trecut, vizitatorii din Germania, Marea Britanie, Romania si alte state au sosit deja in statiunile de la Marea Neagra - Sunny Beach, Nisipurile de Aur si Albena - a anuntat directorul Institutului pentru analiza in turism, Rumen Draganov, transmite BTA.

Datorită expansiunii companiilor aeriene low-cost și a investițiilor masive, turismul în Bulgaria s-a dezvoltat semnificativ.

Comentând lipsa personalului calificat în turism, Rumen Draganov a explicat că problema nu poate fi rezolvată atât timp cât în această industrie salariul mediu lunar este de 320 de euro în Bulgaria, față de 1.400 de euro în alte state europene.

Angajatorii bulgari recrutează personal din afara UE, inclusiv Ucraina, Republica Moldova, Belarus, și chiar India șiBangladesh.

Consiliul național al Turismului și-a stabilit ca obiectiv ca, până în 2026, salariul mediu din sectorul turismului din Bulgaria să ajungă la nivelul din UE.

Conform datelor Ministerului bulgar al Turismului, în ultimii ani, numărul turiștilor români în Bulgaria a ajuns la un milion pe an, în timp ce numărul bulgarilor care au vizitat România este de aproximativ 300.000 pe an.

În martie, ministrul bulgar al Turismului, Stela Baltova, declara că autoritățile de la Sofia se așteaptă la o creștere de 10-11% a numărului de turiști români în acest an, în condițiile în care România a devenit principala sursă pentru turiștii străini care ajung în Bulgaria.

Sursa: Agerpress

http://www.banknews.ro/stire/78925_bulgaria_se_asteapta_la_aproape_12_milioane_de_turisti_straini,_in_2017.html