BankNews.ro - The Business Republic

De 1 iunie, RATB pune in circulatie Tramvaiul Copiilor
Economie | Data Publicarii: 01-06-2017

Copiii si parintii lor vor putea beneficia joi, 1 iunie, de o plimbare cu Tramvaiul Copiilor, un tramvai special care va circula pe linia 1, intre orele 11:00 si 15:00, unde voluntari si bibliotecari le vor citi povesti sau vor desena, iar la finalul calatoriei copiii vor primi in dar o revista si o carte.

Acesta este un proiect derulat cu ocazia Zilei Copilului de către Regia Autonomă de Transport București (RATB) și Biblioteca Metropolitană București (BMB).

Potrivit unui comunicat al RATB remis AGERPRES, tramvaiul Copiilor va circula pe traseul Depoul Dudești, Șoseaua Mihai Bravu, Șoseaua Ștefan cel Mare, Bulevardul Iancu de Hunedoara, Piața Victoriei, Pod Basarab, Șura Mare, Gh. Șincai, Depoul Dudești și apoi, în continuare, pe Șoseaua Mihai Bravu, pe aceeași linie circulară.

"Copiii și însoțitorii lor vor beneficia de o plimbare cu acest tramvai, unde voluntari și bibliotecari le vor citi micuților scurte fragmente din povești, vor desena, imaginându-și împreună cum va arăta Bucureștiul în viitor. La coborâre, copiii vor primi în dar câte o revistă 'Ghidul poznaș' și câte o carte, de la partenerii BMB", precizează regia.

Tramvaiul Copiilor va efectua două curse: plecarea, la ora 11.00, din Depoul Dudești, cu efectuarea a două stații, la Piața Hurmuzachi (Pasajul Muncii) și la Bucur-Obor, după care va circula fără oprire până la terminalul Șura Mare. Returul, cu a doua serie de copii, presupune o stație la Colegiul Național Gh. Șincai și va continua fără oprire până la Depoul Dudești. De aici, plecarea în a doua cursă va avea loc la ora 13:15.

Cei interesați sunt așteptați la Depoul Dudești, unde vor putea vedea și tramvaiele de epocă deținute de RATB.

Sursa: Agerpress

http://www.banknews.ro/stire/78962_de_1_iunie,_ratb_pune_in_circulatie_tramvaiul_copiilor.html