BankNews.ro - The Business Republic

Ministrul Transporturilor: Rapoartele de atribuire pentru lotul 5 la Comarnic-Brasov si pentru varianta de ocolire Comarnic au fost semnate
Economie | Data Publicarii: 01-06-2017

Rapoartele de atribuire pentru lotul 5 al autostrazii Comarnic - Brasov, sectiunea Brasov-Cristian, si pentru Varianta de Ocolire Comarnic au fost semnate, astfel incat vor putea incepe lucrarile la cele doua obiective de investitii, daca nu vom avea contestatii, a declarat, miercuri, ministrul Transporturilor, Razvan Cuc.

"Pentru Comarnic și pentru tronsonul de autostradă Comarnic — Brașov chiar voiam să fac acest anunț. S-a semnat raportul de atribuire pentru lotul 5 de la autostrada Comarnic — Brașov, secțiunea Brașov-Cristian, cât și raportul de atribuire pentru Varianta de Ocolire de la Comarnic, astfel încât vor începe lucrările, dacă nu vom avea contestații în perioada următoare", a spus Cuc, prezent pe Aeroportul Aurel Vlaicu, la ceremonia de primire a celei de-a doua aeronave Boeing 737-800 NG care va intra în flota TAROM.

Potrivit ministrului, raportul de atribuire a fost semnat în cursul acestei săptămâni și urmează să se desemneze câștigătorul.

"Raportul de atribuire pentru Varianta de Ocolire Comarnic a fost semnat săptămâna aceasta și urmează să se desemneze câștigătorul. Sper să nu avem contestații. La Bușteni urmează în perioada următoare. Deci, ce a fost deblocat timp de doi ani uitați că se deblochează acum", a subliniat șeful de la Transporturi.

Tronsonul de autostradă Comarnic — Brașov este împărțit în 5 sectoare. Sectoarele 1 și 5 sunt cele dinspre Comarnic, respectiv dinspre Brașov, cu o lungime totală de aproximativ 10 kilometri, la care se adaugă drumuri de legătură.

Lungimea totală a sectorului de autostradă Comarnic — Brașov este de 58 de km, iar valoarea estimată pentru această intervenție este de 997 milioane de euro fără TVA, respectiv 1,237 miliarde de euro cu TVA.

Sursa: Agerpress

http://www.banknews.ro/stire/78975_ministrul_transporturilor_rapoartele_de_atribuire_pentru_lotul_5_la_comarnic-brasov_si_pentru_varianta_de_ocolire_comarnic_au_fost_semnate.html