BankNews.ro - The Business Republic

Global Wellness Day -10 iunie 2017; maraton de activitati wellness gratuite intr-o singura zi, in Bucuresti si in tara
Economie | Data Publicarii: 01-06-2017

"Ziua Mondiala a Starii de Bine" (Global Wellness Day) este marcata in acest an pe data de 10 iunie in peste 100 de tari de pe sapte continente, 2017 fiind cel de-al treilea an in care evenimentul se desfasoara si in Romania.

"Obiectivul evenimentului este ca oamenii să înțeleagă că trebuie să avem mereu grijă de sănătate, nu doar când suntem bolnavi, să conștientizeze că prin mișcare, meditație, respirație corectă pot ajunge să își îmbunătățească stilul și durata de viață. Avem speranța că prin transmiterea cu dedicație a acestui mesaj și prin ceea ce se va întâmpla an de an, în cea de-a doua sâmbătă a lunii iunie, chiar vom reuși să facem un mic pas înainte. Global Wellness Day este o oportunitate pentru toți cei care doresc să 'testeze' gratuit Spa-ul să o facă, și ulterior, după ce vor simți beneficiile unei zile Spa & wellness, pot alege să devină consumatori de Spa", a declarat Ioana Marian, ambasador Global Wellness Day în România și fondator al portalului despreSpa.ro (www.despreSpa.ro).

În acest an, Global Wellness Day se va desfășura în peste 4.000 de locații din întreaga lume, toate activitățile fiind gratuite, fără nicio tentă comercială, însă au menirea de a transmite un mesaj: "wellness-ul nu este un lux, ci dreptul fiecărui individ".   Potrivit sursei citate, în România s-au alăturat până în prezent acestei inițiative 33 de centre Spa, wellness și fitness din București și 13 județe, oferind oamenilor posibilitatea de a participa la un maraton de activități wellness într-o singură zi.

În plus, în București, în Complexul Sportiv Studențesc Tei, și în Timișoara, în Parcul Copiilor, vor fi organizate multe activități în aer liber atât pentru copii, cât și pentru adulți. Activitățile de wellness complementare, cum ar fi zumba, yoga, pilates, dans, drumeții, ateliere de pictură, alimentație sănătoasă și fericire, terapii cum ar fi respirația, râsul, arta, mindfullness-ul, vor fi organizate pe tot globul pentru a ajuta milioane de oameni să conștientizeze diferența pe care o zi o poate face pentru a inspira o schimbare sănătoasă în lume.

"Pentru România este o șansă de a fi vizibilă pe plan internațional. Țara noastră nu este inclusă în multe astfel de proiecte și de aceea consider că ar trebui să profităm de fiecare ocazie pentru a ne face remarcați", a spus Ioana Marian.

În opinia ambasadorului Global Wellness Day, românii încă nu au o cultură a prevenției și nu acordă foarte multă importanță acestor obiceiuri sănătoase și wellness-ului în general.

"Din această cauză, încercăm să-i determinăm pe câți mai mulți oameni să implementeze în viața de zi cu zi câteva din aceste obiceiuri: exerciții de gimnastică, câteva minute de meditație, o terapie Spa, elemente care îi ajută pe ei să se mențină sănătoși", a spus aceasta.

Global Wellness Day este un proiect social, creat de voluntari și nu aparține niciunei organizații și niciunui individ, ci lumii întregi, cu scopul de a crește gradul de conștientizare a valorii vieții, fiind un moment în care ar trebui să ne oprim din rutina zilnică și să ne concentrăm asupra unui țel personal: pacea interioară și o viață mai sănătoasă și mai fericită.

"Formula simplă, dar eficientă, a Global Wellness Day 'Spun DA Wellness-ului!' se bazează pe un manifest de 7 pași: plimbă-te o oră în fiecare zi, bea mai multă apă, nu mai folosi sticle de plastic, consumă alimente organice, fă cât mai multe fapte bune, servește cina în familie, culcă-te la ora 22:00. În acest an, s-a pus accent pe încurajarea bunăvoinței, recunoștinței, atenției și a fericirii", a menționat Ioana Marian.

Organizatorul Global Wellness Day în România este portalul despreSpa.ro.

Piața Spa din România este încă la început, dar cu mare potențial de creștere, în condițiile în care ultimii doi ani s-a înregistrat un avans de 10-12% pe an. Astfel, din 2012 și până în 2014, piața românească de Spa a crescut cu 5-6%, respectiv de la 6,2 milioane de euro până la 6,9 milioane de euro, însă în 2015 creșterea a fost de 12%, până la 7,7 milioane de euro.

De asemenea, numărul clienților români și străini pe piața Spa s-a majorat de la 140.000 în anul 2012 la 160.500 în 2015, ponderea străinilor fiind însă sub 20.000. Dacă în anii 2012 — 2014 un român a cheltuit, în medie, 150 de lei pe un tratament SPA, în 2015 suma s-a majorat la 160 de lei, iar numărul tratamentelor a ajuns la 212.000.

Potrivit unui raport al Global Wellness Institute (GWI) realizat în anul 2016, turismul wellness mondial a generat 563 de miliarde de dolari în anul 2015, fiind în creștere cu 28% față de 439 de miliarde de dolari înregistrate în 2013, dar estimările arată că în 2020 se va ajunge la 808 de miliarde de dolari.

Sursa: Agerpress

http://www.banknews.ro/stire/78979_global_wellness_day_-10_iunie_2017_maraton_de_activitati_wellness_gratuite_intr-o_singura_zi,_in_bucuresti_si_in_tara.html