BankNews.ro - The Business Republic

Agentia Internationala pentru Energie revizuieste in sus estimarile de crestere a cererii de petrol in 2017
Economie | Data Publicarii: 12-08-2017

Agentia Internationala pentru Energie (AIE) a revizuit vineri in sus estimarile de crestere a cererii mondiale de petrol in 2017, pana la 97,6 milioane barili de petrol pe zi, relateaza agentia EFE.

În raportul său lunar, AIE a subliniat că cererea anuală va crește cu 1,5 milioane barili/zi, cu 100.000 barili mai mult față de estimarea anterioară.

Agenția a semnalat o cerere "solidă" în semestrul al doilea, ce a stat la baza noilor sale previziuni.

Pentru 2018, AIE preconizează o încetinire a creșterii cererii cu 1,4 milioane barili pe zi, aceasta urmând să totalizeze 99 milioane barili/zi.

Raportul menționează, de asemenea, că unele țări care s-au angajat să reducă producția nu au respectat acest angajament, ceea ce pune în pericol încrederea piețelor că reechilibrarea prețurilor se va realiza.

În acest sens, AIE subliniază că statele din Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol au redus până la 75 % exigențele de îndeplinire a angajamentelor, față de 77 % în iunie.

Sursa: Agerpress

http://www.banknews.ro/stire/80041_agentia_internationala_pentru_energie_revizuieste_in_sus_estimarile_de_crestere_a_cererii_de_petrol_in_2017.html