BankNews.ro - The Business Republic

ANRE si Consiliul Concurentei vor face schimb de informatii cu privire la comportamentul participantilor din piata energiei
Economie | Data Publicarii: 12-08-2017

Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) si Consiliul Concurentei vor face schimb de informatii si date cu privire la comportamentul participantilor la piata de energie electrica, informeaza, vineri, un comunicat de presa al reglementatorului.

În plus, atunci când apare o situație ce necesită intervenția celor două instituții, acestea se vor consulta în privința demersurilor ce urmează a fi întreprinse.

''În zilele de 8 și 10 august 2017, la sediul ANRE, au avut loc întâlniri între experți și membri ai conducerii ANRE și Consiliului Concurenței. La întâlnirea din 8 august, au participat domnul Niculae Havrileț, președintele Autorității, și Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței, care au decis constituirea unui grup de lucru format din experți din cadrul celor două instituții, care să se întâlnească cu regularitate'', se arată în document.

În comunicat se subliniază că ambele instituții sunt preocupate, în egală măsură, de buna funcționare a pieței de energie electrică și de îmbunătățirea mecanismelor acesteia, cu respectarea cadrului legislativ de reglementare și de concurență în vigoare.

Sursa: Agerpress

http://www.banknews.ro/stire/80052_anre_si_consiliul_concurentei_vor_face_schimb_de_informatii_cu_privire_la_comportamentul_participantilor_din_piata_energiei.html