BankNews.ro - The Business Republic

Tarom nu poate sa coreleze cheltuielile cu costul biletului (director financiar)
Economie | Data Publicarii: 20-09-2017

Tarom nu poate sa coreleze cheltuielile cu costul biletului, in acest moment, de aceea avem bugetat un deficit pentru acest an, a declarat, marti, Alexandru Frunza, directorul financiar al companiei Tarom, in cadrul audierii in Comisia pentru transporturi din Camera Deputatilor.

"Noi am estimat în 2017 că o să facem 1,24 miliarde de lei venituri. Cheltuielile sunt prognozate cu 41 milioane lei mai mari decât veniturile. Am bugetat un deficit pentru acest an deoarece în acest moment compania nu poate sa coreleze cheltuielile cu costul biletului. Suntem într-un proces de reorganizare pentru a atinge un break-even (prag de rentabilitate n.r.)", a spus Frunză.

El a precizat că până în acest moment compania a făcut 9.571 curse din 19.308 prognozate.

"În 2017, până în acest moment am făcut 9.571 de curse și au fost bugetate 19.308 pe tot anul. Orele bloc au fost bugetate la 75.392 și în semestrul I am făcut 35.648. Pasagerii transportați sunt de 1,211 milioane din 2,649 milioane estimați", a mai arătat oficialul Tarom.

Premierul Mihai Tudose a efectuat la finele lunii august o vizită la sediul TAROM, după ce, pe 18 august, Tudose i-a atras atenția ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, cu privire la pierderile înregistrate de compania TAROM și i-a cerut explicații acestuia pe tema lipsei de control din partea reprezentanților ministerului privind șantierele de construcție a autostrăzilor.

Două zile mai târziu, Corpul de control al premierului începea verificări la TAROM și la Compania Națională de Investiții.

Pe 21 august, Consiliul de Administrație al TAROM a luat act de demisia lui Eugen Davidoiu din funcția de director general provizoriu și l-a desemnat pe Florin Susanu pentru a prelua această funcție, cu un contract de mandat de o lună.

Sursa: Agerpress

http://www.banknews.ro/stire/80589_tarom_nu_poate_sa_coreleze_cheltuielile_cu_costul_biletului_director_financiar.html