BankNews.ro - The Business Republic

Mario Draghi este increzator ca inflatia isi va reveni
Economie | Data Publicarii: 26-09-2017

Relansarea economica din zona euro este una solida si factorii de decizie de la Banca Centrala Europeana sunt din ce in ce mai increzatori ca inflatia se va apropia de tinta, a declarat luni presedintele BCE, Mario Draghi, transmite Reuters.

În același timp, Draghi a subliniat că recenta volatilitate a cursului de schimb pentru moneda euro este o sursă de incertitudine care necesită monitorizare cu privire la posibilele sale implicații asupra stabilității prețurilor.

"Expansiunea economică este acum solidă și extinsă de-a lungul statelor și sectoarelor din zona euro. Suntem mai încrezători că inflația se va îndrepta în cele din urmă spre nivelurile consistente cu ținta noastră de inflație, dar în același timp știm că este nevoie în continuare de un grad substanțial de acomodare a politicii monetare pentru ca majorarea inflației să se materializeze", a declarat Mario Draghi, într-un discurs ținut în Parlamentul European de la Bruxelles.

Economia zonei euro este în prezent în al 17-lea trimestru de creștere consecutivă. În pofida relansării economiei, inflația este sub ținta de 2% avută în vedere de BCE, situându-se la 1,5% în luna august.

"Trebuie să fim răbdători și perseverenți", a subliniat președintele BCE.

Declarațiile lui Mario Draghi vin într-un moment în care factorii de decizie de la BCE se pregătesc pentru reuniunea de politică monetară din luna octombrie, unde ar urma să fie luate deciziile importante cu privire la ajustarea programului de achiziționare de active în 2018. Discuțiile cu privire la necesitatea ca achizițiile de active să fie diminuate pe fondul relansării economice sunt însă influențate de faptul că rata inflației este în continuare sub ținta avută în vedere de BCE.

Sursa: Agerpress

http://www.banknews.ro/stire/80677_mario_draghi_este_increzator_ca_inflatia_isi_va_reveni.html