BankNews.ro - The Business Republic

Ungaria si-a reluat sprijinul pentru aderarea Romaniei la OECD
Economie | Data Publicarii: 26-09-2017

Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, a declarat luni ca Ungaria si-a reluat sprijinul pentru aderarea Romaniei la Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OECD), dupa ce presedintele PSD si al Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a declarat, duminica seara, ca situatia de la Liceul Catolic din Targu Mures va fi rezolvata printr-o hotarare de guvern sau lege, pentru anul scolar viitor, informeaza MTI.

Peter Szijjarto a precizat că a avut o convorbire telefonică și cu omologul său român, Teodor Meleșcanu, care a mulțumit Guvernului de la Budapesta pentru reluarea sprijinului său și a dat asigurări că Executivul de la București va face totul pentru soluționarea situației de la Liceul Catolic din Târgu Mureș. La o reuniune a OECD care a avut loc la începutul lunii septembrie, autoritățile ungare nu au sprijinit candidatura României pentru un post de membru al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD), în urma suspendării activității Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureș. Liviu Dragnea a anunțat, sâmbătă, pe Facebook, că a discutat la telefon cu premierul ungar, Viktor Orban, despre situația de la Liceul Catolic din Târgu Mureș și l-a asigurat pe acesta că problema apărută "va fi rezolvată".

Am vorbit la telefon cu premierul Ungariei, Viktor Orbán, și am convenit două lucruri: 1. Noi vom rezolva problema apă...

Posted by Liviu Dragnea on  Saturday, September 23, 2017

Înființată în anul 1961, OECD joacă un rol de consiliere pentru guvernele țărilor puternic dezvoltate, în materie de politică economică, socială și de guvernare. Cele 35 de state membre OECD dețin împreună aproximativ 60% din economia mondială, 70% din comerțul mondial și 20% din populația lumii.

Sursa: Agerpress

http://www.banknews.ro/stire/80683_ungaria_si-a_reluat_sprijinul_pentru_aderarea_romaniei_la_oecd.html