BankNews.ro - The Business Republic

Baciu: Avem nevoie de 50 de miliarde de euro pentru refacerea sistemului de irigatii; noi umplem televizoarele cu un miliard pe 7 ani
Economie | Data Publicarii: 29-09-2017

Refacerea sistemului national de irigatii necesita investitii de 50 de miliarde de euro, dar fermierii au noroc cu conditiile bune agro-meteo, a afirmat presedintele Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR), Laurentiu Baciu, la conferinta PRIA Agriculture.

"Venim din urmă și tot vorbim și vorbim de Legea irigațiilor, de legea aia, de legea aia. Ce irigații, domnule?! Îți trebuie 50 de miliarde de euro ca să refaci sistemul național de irigații și noi tot umplem televizoarele cu un miliard pe șapte ani. Ce am făcut? Noroc că mai mult se gândește ăl de sus la noi, decât noi la noi", a spus acesta.

La rândul său, fostul ministrul al Agriculturii Daniel Constantin a declarat că prin PNDR 2014 — 2020 s-au alocat 435 de milioane de euro pentru irigații și actualul minister are o provocare uriașă.

"S-au deschis abia acum sesiunile pentru Organizațiile Utilizatorilor de Apă, s-au alocat 150 de milioane și nu sunt proiecte decât pentru 80, din câte știu. Deci, aici este provocarea: să îi cheltuim pe cei pe care noi i-am negociat", a subliniat Constantin.

Potrivit fostului șef de la Agricultură, suma de un miliard de euro este suficientă pentru reabilitarea infrastructurii acelor hectare viabile din punct de vedere economic.

Sursa: Agerpress

http://www.banknews.ro/stire/80747_baciu_avem_nevoie_de_50_de_miliarde_de_euro_pentru_refacerea_sistemului_de_irigatii_noi_umplem_televizoarele_cu_un_miliard_pe_7_ani.html