BankNews.ro - The Business Republic

OMV Petrom discuta cu sindicatul modificarile Codului fiscal si eventuale majorari
Economie | Data Publicarii: 11-11-2017

OMV Petrom discuta cu sindicatul reprezentativ modificarea contractului colectiv de munca, astfel incat salariile angajatilor sa nu scada in urma modificarilor fiscale, au declarat, pentru AGERPRES, reprezentantii companiei.

"Suntem în negocieri cu sindicatul reprezentativ asupra contractului colectiv de muncă. Discuțiile includ atât modificările codului fiscal cât și eventuale majorări. Avem încredere că discuțiile responsabile cu partenerul social nu vor conduce la diminuări ale salariilor actuale", se arată într-un răspuns al OMV Petrom, transmis la solicitarea AGERPRES.

OMV Petrom are 13.886 de angajați, potrivit raportului pentru primele nouă luni ale acestui an.

Joi, un alt mare angajator, Kaufland România, a anunțat că preia contribuțiile aferente angajatorului în salariul brut al angajatului. Astfel, fiecare angajat Kaufland România va avea un salariu net mai mare, în medie cu 1,5%.

"Compania înțelege astfel să liniștească îngrijorările salariaților și familiilor acestora și îi asigură că, dincolo de schimbările legislative, firma face toate eforturile, cu fapte, pentru siguranța lor salarială', a declarat Laura Iancu, director Resurse Umane în cadrul Kaufland România, citată într-un comunicat al companiei. Retailerul a avut anul trecut 14.070 angajați. Guvernul a aprobat, miercuri, prin modificarea Codului fiscal, o serie de măsuri privind impozitul pentru IMM-uri, impozitul pe venit și contribuțiile sociale. Printre aceste măsuri, autoritățile au decis trecerea contribuțiilor sociale de la angajator la angajat și diminuarea impozitului pe venit de la 16% la 10%.

De la 1 ianuarie 2018, nivelul contribuțiilor plătite pentru salariul brut urmează să scadă cu 2 puncte procentuale, de la 39,25% la 37,25%, însă din totalul de 22,75% contribuții datorate de angajator, 20 de puncte se transferă către salariat. Astfel, din salariul brut, 35% vor fi contribuții reținute de angajator în numele salariatului, iar contribuțiile rămase în sarcina angajatorului, respectiv 2,75% (după transferul de 20 puncte la salariat), scad la 2,25% și vor acoperi riscurile de șomaj, accidente de muncă, concediu medical, creanțe salariale.

Sursa: Agerpress

http://www.banknews.ro/stire/81462_omv_petrom_discuta_cu_sindicatul_modificarile_codului_fiscal_si_eventuale_majorari.html