BankNews.ro - The Business Republic

Eurostat: Romania, in randul statelor membre UE in care preturile productiei industriale au crescut in octombrie
Economie | Data Publicarii: 05-12-2017

Preturile productiei industriale au crescut in octombrie cu 0,4% in zona euro si in Uniunea Europeana, comparativ cu luna precedenta, arata datele publicate luni de Oficiul European de Statistica (Eurostat).

În octombrie, prețurile producției industriale au urcat în aproape toate statele membre ale UE, singurele excepții fiind înregistrate în Danemarca (minus 1,5%), Cipru și Letonia (ambele cu minus 0,5%) și Estonia (minus 0,4%).

Cele mai semnificative creșteri au fost raportate în Belgia (2,4%), Irlanda (1,5%), România (1%) și Spania (0,8%).

Conform datelor Eurostat, prețurile producției industriale au crescut cu 2,5% în zona euro și cu 2,6% în UE, în octombrie comparativ cu perioada similară din 2016.

Toate statele au raportat creșteri ale prețurilor producției industriale, cel mai semnificativ avans fiind înregistrat în Belgia (6,9%), Bulgaria (5,5%), Polonia (4,5%), Ungaria (4,4%) și Irlanda (4,3%).

În România, prețurile producției industriale au înregistrat un avans anual de 3,3% în octombrie, după o expansiune similară în septembrie.

Sursa: Agerpress

http://www.banknews.ro/stire/81778_eurostat_romania,_in_randul_statelor_membre_ue_in_care_preturile_productiei_industriale_au_crescut_in_octombrie.html