BankNews.ro - The Business Republic

Nuclearelectrica va opri reactorul 2 de la Cernavoda pentru lucrari preventive de verificare si control
Economie | Data Publicarii: 07-12-2017

Nuclearelectrica a decis sa opreasca reactorul 2 al centralei nucleare de la Cernavoda, incepand de joi, pentru lucrari preventive de verificare si control, in vederea imbunatatirii fiabilitatii sistemelor pe perioada iernii, se arata intr-un comunicat al companiei remis, miercuri, AGERPRES.

"Societatea Națională Nuclearelectrica SA ('SNN') anunță că a adoptat proactiv decizia de a opri programat și controlat Unitatea 2 CNE Cernavodă în seara zilei de 07.12.2017 în scopul efectuării unor lucrări preventive de verificare și control și eventual intervenții punctuale asupra sistemelor Unității 2, în vederea îmbunătățirii fiabilității sistemelor pe perioada de iarnă, în conformitate cu programul de mentenanță preventivă", potrivit comunicatului.

Oficialii companiei au arătat că, potrivit standardelor de securitate nucleară, astfel de intervenții proactive și controlate se pot efectua numai cu reactorul în stare oprită.

Efectuarea verificării și intervențiilor punctuale nu va avea niciun impact advers asupra securității nucleare, a personalului de exploatare, populației sau mediului înconjurător.

Repornirea unității și resincronizarea la Sistemul Energetic Național vor avea loc după efectuarea și finalizarea testelor și eventualelor intervenții care se impun în astfel de situații, în conformitate cu procedurile centralei, mai menționează reprezentanții producătorului de energie.

Nuclearelectrica este operatorul centralei nucleare de la Cernavodă, care, cu cele două reactoare de câte 700 de MW, asigură circa 20% din producția națională de electricitate.

Sursa: Agerpress

http://www.banknews.ro/stire/81812_nuclearelectrica_va_opri_reactorul_2_de_la_cernavoda_pentru_lucrari_preventive_de_verificare_si_control.html