BankNews.ro - The Business Republic

Cererile de plata pentru acordarea ajutorului de stat privind acciza la motorina utilizata se depun pana pe 31 ianuarie
Economie | Data Publicarii: 12-01-2018

Cererile de plata pentru acordarea ajutorului pentru motorina achizitionata si utilizata în agricultura în perioada 1 octombrie - 31 decembrie 2017 se pot depune pâna la data de 31 ianuarie 2018, inclusiv, informeaza Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), într-un comunicat de presa transmis, joi, AGERPRES.

Potrivit sursei citate, cererile se depun la Centrele Judetene ale APIA, respectiv al municipiului Bucuresti, de catre administratorul/reprezentantul legal sau împuternicitul acestuia, caz în care împuternicirea este emisa de administratorul/reprezentantul legal si este însotita de copia actului de identitate al persoanei împuternicite.

Ajutorul de stat se acorda sub forma de rambursare a diferentei dintre rata accizei standard si rata accizei reduse (stabilita la 21 de euro/1.000 litri) pentru motorina utilizata la efectuarea lucrarilor mecanizate în agricultura a carui valoare unitara este de 1,7385 lei/litru.

Toate cererile de plata trebuie însotite de o serie de documente ce pot fi consultate pe pagina de internet a APIA.

Documentele depuse în copie vor fi certificate pentru conformitate cu originalul de catre solicitantul sprijinului, însusite prin semnatura, si vor purta sintagma 'Conform cu originalul'.

APIA a achitat, în decembrie 2017, peste 177 de milioane de lei pentru acciza la motorina utilizata în agricultura în T3 (perioada 1 iulie - 30 septembrie 2017).

Sursa: Agerpress

http://www.banknews.ro/stire/82227_cererile_de_plata_pentru_acordarea_ajutorului_de_stat_privind_acciza_la_motorina_utilizata_se_depun_pana_pe_31_ianuarie.html