BankNews.ro - The Business Republic

BERD va acorda asistenta tehnica pentru consolidarea sectorului de apa si apa uzata din Romania
Economie | Data Publicarii: 13-01-2018

Banca Europena pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) va acorda asistenta tehnica pentru consolidarea sectorului de apa si apa uzata din România, se arata într-un comunicat de presa al Ministerului Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene (MDRAPFE) remis, vineri, AGERPRES.

Ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Marius Nica, si directorul regional pentru România si Bulgaria din cadrul Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), Matteo Patrone, au semnat ''Acordul de servicii pentru consolidarea sectorului de apa si apa uzata din România'', în valoare de 2,225 milioane euro.

''Colaborarea cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare ne ofera posibilitatea sa actionam în sensul dezvoltarii strategice a sectorului de apa si canalizare si sa asiguram sustenabilitatea investitiilor realizate cu fonduri europene în acest domeniu'', a declarat Nica.

Banca va furniza, în urmatorii doi ani, asistenta tehnica pentru sustinerea dezvoltarii si îmbunatatirii serviciilor de furnizare a apei si serviciilor de apa uzata în România.

''Suntem foarte încântati sa lucram alaturi de România si UE în acest sector important. Vom oferi expertiza BERD pentru a asigura utilizarea eficienta a fondurilor structurale, în vederea îmbunatatirii serviciilor de furnizare a apei. BERD va continua sa sustina reforma sectorului de apa pentru îmbunatatirea guvernantei si sustenabilitatii infrastructurii, concentrându-se asupra consolidarii sectorului si a strategiilor de management'', a afirmat directorul regional BERD.

''Acordul de servicii pentru consolidarea sectorului de apa si apa uzata din România'' va fi propus pentru finantare în cadrul Programului Operational Asistenta Tehnica, urmând sa se deruleze în perioada ianuarie 2018 - ianuarie 2020.

Programul Operational Asistenta Tehnica are drept scop asigurarea unui proces de implementare eficienta si eficace a Fondurilor Europene Structurale si de Investitii în România. Obiectivul global al POAT 2014-2020 este de a asigura capacitatea si instrumentele necesare pentru coordonarea, gestionarea si controlul interventiilor finantate din Fondurile Europene Structurale si de Investitii, precum si o implementare eficienta, bine orientata si corecta a POAT, Programului Operational Infrastructura Mare (POIM) si a Programului Operational Competitivitate (POC).

Sursa: Agerpress

http://www.banknews.ro/stire/82248_berd_va_acorda_asistenta_tehnica_pentru_consolidarea_sectorului_de_apa_si_apa_uzata_din_romania.html