BankNews.ro - The Business Republic

PayU: Luna decembrie se afla in top 3 luni in care romanii fac cele mai multe cumparaturi online
Economie | Data Publicarii: 19-01-2018

Luna decembrie se afla în top 3 luni în care românii fac cele mai multe cumparaturi online, pe primul loc fiind luna noiembrie, marcata de evenimentul Black Friday, iar pe locul doi luna martie, luna femeii, potrivit unui comunicat de presa al PayU, un furnizor global de servicii de plata pentru companii.

În total, în sistemul PayU, s-au realizat aproximativ 951.000 de tranzactii online în valoare de peste 246 milioane de lei.

"Este mai simplu, mai rapid si mai sigur sa platesti online, iar acest lucru s-a vazut din nou la finalul anului, când românii au cumparat online de aproximativ 8 milioane de lei pe zi. Acest lucru ne indica faptul ca promotiile si achizitiile contextualizate definesc comportamentul de cumparare al românilor în online", declara Marius Costin, Country Manager PayU România.

Cel mai scump cos online de cumparaturi a ajuns la 75.000 lei (asigurari), urmat pe locul al doilea de o tranzactie în valoare de 62.000 lei pentru licente antivirus si, pe locul al treilea, de o tranzactie de 49.000 lei pentru achizitie aur.

Potrivit comunicatului, 8 din 10 persoane care cumpara online aleg plata cu cardul, având o valoare medie a cosului de cumparaturi de aproximativ 260 lei.

"Cardurile cu rate câstiga din ce în ce mai mult teren. În luna decembrie, în sistemul PayU România, 2 din 10 cumparatori online au platit folosind un card cu rate. Metoda de plata aleasa este si un indicator al comportamentului de consum în online: valoarea medie a cosului de cumparaturi platit în rate a fost de aproximativ trei ori mai mare comparativ cu o plata integrala cu cardul, ajungând la peste 630 lei", a adagat Marius Costin, Country Manager PayU România.

În luna decembrie, 50% dintre platile înregistrate din alte tari în magazinele online din România s-au îndreptat catre bilete de avion, urmate de servicii telecom (14%).

PayU este un furnizor global de servicii de plata pentru companii. Compania este lider pe pietele din Europa Centrala si de Est si proceseaza tranzactii pentru comercianti precum: Allegro, AmRest, Avon, Blue Air, Makro, Orange, PKP Intercity, Play, Showroom.pl, TUi, Virgin Mobile.

În România, PayU lucreaza cu parteneri precum Telekom, BlueAir, Paravion, eMag, UPC, Elefant.ro, Altex, Flori de Lux, Magnolia, NN Asigurari, Allianz Direct, Eventim.ro, Decathlon, Fashion Days si altii.

La nivel global, PayU Group opereaza în 17 tari pe patru continente pentru sute de mii de comercianti si este detinut de Naspers, o companie multinationala originara din Africa de Sud, cu operatiuni în media si servicii online.

Sursa: Agerpress

http://www.banknews.ro/stire/82321_payu_luna_decembrie_se_afla_in_top_3_luni_in_care_romanii_fac_cele_mai_multe_cumparaturi_online.html