BankNews.ro - The Business Republic

Cat de scumpe sunt actiunile bancilor?
| Data Publicarii: 23-01-2007

Bancile romanesti listate la bursa sunt supraevaluate din perspectiva raportului pret/castig, apreciaza Peter Hakansson, presedintele companiei de investitii East Capital. Pe de alta parte, analisti ai pietei de capital considera ca bancile din Romania sunt evaluate corect de bursa daca luam in considerare perspectiva de crestere a sistemului, noteaza Curierul National. "Un presedinte de fond de investitii are tot interesul sa faca astfel de declaratii pentru ca vrea sa cumpere mai ieftin", ne-a declarat Adrian Simionescu, directorul Finans Securities.

Presedintele East Capital a mai aratat ca societatea pe care o conduce a avut plasamente in cele trei banci listate, dar a renuntat la acestea fara a avea intentia sa revina prea curand.

O alta explicatiei a reticentei East Capital ne-a fost oferita de un expert din piata: analistul lor nu este un "risk taker".

La Bursa de Valori Bucuresti sunt listate trei banci autohtone: Banca Carpatica, BRD si Banca Transilvania. In ultimele 12 luni actiunile BRD si BT au inregistrat una dintre cele mai lichide evolutii. In cazul BRD, pretul per actiune a variat in ultimul an de la un minim 14 lei pana la un maxim de 20,8 lei. O actiune BT a a avut un pret minim de 0,85 lei si unul maxim de 1,51 lei, in timp ce titlurile BCC au variat intre 0,46 si 0,68 lei. In sedinta de ieri, titlurile TLV au inchis la 1,4 lei, in crestere cu 1,96%, BCC la 0,59 lei, in crestere cu 2,59%, iar BRD la 20,6 lei, in crestere cu 0,98%.

East Capital a investit in Romania aproximativ 100 milioane euro insa, in 2007, intentioneaza sa-si dubleze investitiile pana la aproximativ 200 milioane euro. Toate cele trei banci au inregistrat profituri in crestere, potrivit raportarilor aferente primelor zece luni ale anului 2006.
 
Citeste tot articolul in Curierul National

http://www.banknews.ro/stire/8410