BankNews.ro - The Business Republic

Auka plănuiește să lanseze aplicația de plată mobilă Settle și în România
Finante-Banci | Data Publicarii: 30-05-2019

Auka este o companie norvegiană care oferă soluții de plăți mobile, premiată la nivel internațional prima companie nordică care a creat și dezvoltat o platformă de plăți mobile iar aplicația Settle, este cel mai important produs al lor, lansat în anul 2018 pentru a înlesni modalitățile mobile de plată pentru persoane fizice și juridice.

Cei care utilizează aplicațiile de plăți mobile, au motive de bucurie. Auka a anunțat intenția de a lansa în cel mai scurt timp o astfel de aplicație și în România, țara noastră reprezentând în acest moment o piață cheie pentru lansarea serviciilor Settle. În plus, Auka va deschide și un sediu în România, prilej cu care se vor crea noi locuri de muncă la sediul local din București și implicit, intrarea oficială pe piața autohtonă.

„Suntem încântați să lansăm Settle în România. Pe baza ultimului studiu de piață care a analizat principalii factori care influenţează dezvoltarea și gradul de adopție a plăților mobile în rândul retailerilor, se observă că România are un mare potenţial. Oamenii sunt dornici de o tranziție către noi modalități de plată și înțeleg că plățile mobile sunt viitorul.”

„În România majoritatea tranzacților sunt cash – consumatorii și companiile vor putea beneficia acum de aplicația Settle, care va rezolva multe probleme. De exemplu, raportul nostru de cercetare arată că afacerile din România întâmpină dificultăți privind plățile cash și conectarea cu clienții noi. Aceste probleme vor fi rezolvate cu Settle, care ajută companiile să gestioneze banii în condiții de siguranță, generând în cele din urmă mai mult profit”- a declarat Daniel Döderlein, CEO, Auka.

Auka este deja prezentă pe piața din România, cu investiții substanțiale pe piața locală, doar luna trecută compania recrutând noi angajați pentru echipa de producție și de tehnologie, echipă menită să contribuie la accelerarea dezvoltării aplicației Settle înainte de lansarea sa oficială.

Consumatorii și utilizatorii români vor avea în scurt timp posibilitatea de a descărca și utiliza aplicația respectivă indiferent de banca cu care lucrează. Aceasta va permite utilizatorilor să trimită și să primească bani instant, folosind pentru identificare doar numărul de telefon personal. Settle va dispune de asemenea și de o versiune business, care va permite companiilor să accepte plăți digitale fără a fi nevoite să se bazeze pe terminalul unui card.

“Spre deosebire de aplicațiile mobile internaționale, Settle va fi gestionată din afara Europei, iar entitățile locale sunt principalii beneficiari ai profitului. Majoritatea câștigurilor vor fi deținute de entitățile românești, asigurând noi locuri de muncă și accelerând inovaţia la nivel local”, a mai precizat Döderlein.

http://www.banknews.ro/stire/88276_auka_plănuiește_să_lanseze_aplicația_de_plată_mobilă_settle_și_în_românia.html