BankNews.ro - The Business Republic

Mihaela Bîtu este noul CEO al ING Bank România
Finante-Banci | Data Publicarii: 17-06-2019

Începând cu data de 3 iulie 2019, Mihaela Bîtu va deveni noul CEO al ING Bank România, o poziție și decizie deloc surprinzătoare ținând cont de istoricul îndelungat care o leagă de echipa ING România, căreia i s-a alăturat la puțin timp după intrarea băncii pe piața românească, în urmă cu mai bine de 25 de ani.

Mihaela Bîtu are o experiență bogată în domeniu bancar, experiență multi disciplinară acumulată atât pe piața din România cât și pe piețele externe. În prezent, ea ocupă funcția de Head of Wholesale Banking și Director General Adjunct în cadrul ING Bank România. Noul CEO îi va succede lui Michal Szczurek care după un mandat de șapte ani în această poziție va prelua conducerea diviziei de Retail a grupului ING pe continentul asiatic.

« De-a lungul anilor, echipa noastră a promovat servicii și produse inovatoare, diferențiatoare, urmărind cu consecvență o strategie de creștere organică. Am devenit astfel o bancă universală dinamică, adresând cu succes toate segmentele de clienți. Istoria noastră de 25 de ani este o dovadă clară a angajamentului pe termen lung al grupului ING în România și ne propunem să sprijinim pe mai departe dezvoltarea mediului de afaceri românesc prin serviciile oferite, prin conduita în afaceri și prin spiritul inovativ. De aceea, mă onorează cu atât mai mult această numire și încrederea pe care grupul ING o are în profesionalismul și maturitatea echipei noastre locale.» Mihaela Bîtu, ING Bank România.

ING Bank România este una dintre principalele bănci de pe piața autohtonă, parte a ING Group, instituție financiară internațională care deservește un număr de peste 34 de milioane de clienți individuali, companii și instituții din peste 40 de țări. Anul acesta, sucursala română a ING sărbătorește 25 de ani de activitate pe piața autohtonă, perioadă în care a continuat să evolueze și să se dezvolte împreună și pentru clienții săi. In prezent, cota de piață a ING România se situează la 10%, compania ocupând un meritat loc șase în topul băncilor locale.

http://www.banknews.ro/stire/88288_mihaela_bîtu_este_noul_ceo_al_ing_bank_românia.html