BankNews.ro - The Business Republic

Patria Bank semnează un nou acord de parteneriat cu APIA pentru campania din 2019
Finante-Banci | Data Publicarii: 27-06-2019

După un volum de credite de aproape 75 de milioane de lei acordate în ultimii doi ani, Patria Bank semnează un nou contract de parteneriat cu Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pentru campania din acest an ce cuprinde schemele de sprijin.

În cadrul acestui program, Patria Bank oferă lucrătorilor agricoli posibilitatea dea obține în avans sume care să acopere până la 85 de procente din valorile calculate conforma adeverințelor eliberate de APIA. Este un program care confirmă o tradiție de mai bine de un deceniu în care Patria Bank a oferit ajutor agricultorilor, sumele acordate pentru finanțare în ultimii doi ani crescând cu peste 70% pe an.

“Folosite pentru finanțarea activității curente, finanțările APIA oferite de Patria Bank în 2018 au fost acordate oricărui tip de agricultor, atât societăților cu răspundere limitată (37%), întreprinderilor individuale (26%) cât și producătorilor agricoli individuali (20%). Finanțăm atât firme mari, cât și agricultori de talie mică, dar în special pe cei cu suprafețe cuprinse între 50 – 1500 de hectare. Mai mici sau mai mari, acești agricultori ne oferă însă hrana de toate zilele. Noi ne bucurăm că îi putem ajuta și mergem în întâmpinarea lor ori de câte ori avem ocazia. Sunt oameni foarte muncitori care de dimineață până seara sunt pe câmp și au nevoie de rapiditate și flexibilitate în acordarea creditelor. Am învățat asta de la ei și mergem acolo unde sunt în fiecare zi – la ferme, pe câmp, acasă.”, spune Bogdan Alexandrescu, Manager Departament Agro, Patria Bank.

Printre prioritățile principale ale Patria Bank se află în ultimii ani posibilitatea de a oferi sprijin consistent agricultorilor și de a recunoaște eforturile acestora. Instituția dispune de o divizie specializată în acest domeniu, divizie dedicată pieței agricole din România. Agricultorii pot găsi sprijin în creditele și soluțiile specifice oferite de Patria Bank, credite pentru capital de lucru cu rambursare sezonieră, credite pentru achiziția de terenuri agricole, pentru investiții și pentru implementarea unor proiecte care au la bază fondurile europene existente pe această nișă. De asemenea, Patria Bank oferă susținere și pentru investițiile în acvacultură ori pentru proiectele co-finanțate prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Rurală respectiv Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime.

http://www.banknews.ro/stire/88301_patria_bank_semnează_un_nou_acord_de_parteneriat_cu_apia_pentru_campania_din_2019.html