BankNews.ro - The Business Republic

Patria Bank înregistrează un profit net de 2,8 milioane lei în prima jumătate a anului
Finante-Banci | Data Publicarii: 28-08-2019

Patria Bank anunță datele financiare pentru primele șase luni ale anului, date care o aduc în zona de profitabilitate, în linia trasată de obiectivele strategice pentru anul în curs. Evoluția pozitivă este cel mai bine măsurată în profitul net al băncii, care a ajuns la cifra de 2,8 milioane lei pentru perioada mai sus amintită, confirmând evoluția pozitivă din ultimul trimestru al anului 2018.

„Anul 2019 este anul de „turn around” pentru Patria Bank. Am intrat în zona de profitabilitate în S1 și am creat premisele pentru a menține și crește în aceasta nouă etapă, bazându-ne pe o evoluție foarte bună a nivelului creditării, dată de modelul de afaceri consolidat, pe o atentă gestionare a costurilor și noi inițiative care ne dorim să genereze un impact pozitiv asupra clienților, angajaților și investitorilor. Concentrarea pe susținerea antreprenorilor în toate ariile noastre de expertiză - IMM, microfinanțare și Agro – îmbunătățirea proceselor și interacțiunii cu clienții finali, fie ei persoane fizice sau companii, alături de produse competitive în zona de retail reprezintă pilonii de bază pentru menținerea și creșterea profitabilității.” a menționat Daniela Iliescu, Director General Patria Bank.

La baza acestui profit stau o mulțime de factori de performanță are acoperă toate ariile băncii precum:
- Atenta gestionare a bazei de costuri operaționale care în această primă jumătate de an au scăzut cu 8% față de costurile din anul trecut.
- Dinamica pozitivă a veniturilor bancare, care se bazează în principal pe creșterea veniturilor din dobânzi și implicit de creșterea activității de creditare, fiind generate credite noi de circa 342 milioane lei.
- Un cost al riscului mai mic cu 78% față de perioada similară a anului trecut. S-au îmbunătățit acțiunile de recuperare iar portofoliul de credite neperformante a fost diminuat semnificativ în acest prim semestru al anului.

http://www.banknews.ro/stire/88351_patria_bank_înregistrează_un_profit_net_de_2,8_milioane_lei_în_prima_jumătate_a_anului.html