BankNews.ro - The Business Republic

Analiză SaxoBank: EURUSD a scăzut sub 1,100
Finante-Banci | Data Publicarii: 11-09-2019

3 septembrie 2019. USD, la fel ca și JPY, mai puțin menționat dar relevant în contextul economiei globale, continuă creșterea din ultimele luni, continuând linia trasată vara trecută. În final, EURUSD a scăzut sub 1.1000, lucru care ne face să credem că FED trebuie să ia atitudine.

În weekend, a intrat în vigoare și ultima rundă a tarifelor SUA,piețele de capital pornind cu o diferență scăzută în tranzacționările din această săptămână. S-a revenit însă repede la același nivel pe măsură ce Euro scăzut a început să dea un impuls sentimentului prezent la bursele europene. Mai mult, în ultimele zile au lipsit și comentariile venite din partea administrației Trump în ceea ce privește problemele comerciale, atenția președintelui american fiind acaparată total de amenințarea uraganului Dorian, cel care se apropia de coasta Floridei și care amenința distrugeri majore în zonă.

Cât privește China, puterea economică de la Răsărit a stabilit yuanul la doar un punct de bază mai puțin decât în urmă cu câteva zile pentru a deschide o săptămână nouă. Presupunem din acțiunile pieței că există în continuare speranțe la o detensionare sau chiar mai bine, iar orice titlu din presă ce descurajează această noțiune se va dovedi, cel mai probabil, foarte negativ pentru sentimentul de risc.

EURUSD s-a deplasat din nou către noi minime, aceasta fiind cea de-a cincea oară când se înregistrează minime la sfârșitul unei luni, în ultimul an, dacă luăm în considerare perioada august 2018 - august 2019. În cele patru ocazii anterioare, prețul acțiunilor a revenit rapid, în termen de câteva zile, chiar dacă tendința generală a semnalat o scădere.

Ne putem deci, aștepta la un parcurs similar și în acest caz. Totul depinde de situația globală dar și de semnalele transmise de FED. Până atunci însă, calea către 1.0800 până la 1.0750 este deschisă, iar următorul test imediat pentru sentimentul euro este ședința BCE din 12 septembrie. ”Un risc psihologic aici este ca depășirea pragului de 1.100 să îi facă pe speculatori și pe traderii care au activat pe tușă să intervină forțat de teamă că ratează mișcarea, căci e posibil ca ei să fi fost mulțumiți la gândul că prețul acțiunii de anul trecut și altele vor continua” se arată în comunicatul FX.

http://www.banknews.ro/stire/88365_analiza_saxobank_eurusd_a_depasit_nivelul_de_1100.html