BankNews.ro - The Business Republic

Libra Bank anunță un profit în creștere față de anul trecut
Finante-Banci | Data Publicarii: 12-09-2019

Potrivit ultimelor date furnizate oficial, profitul Libra Bank Internet Bank din primul semestru al anului 2019 a depășit 51 de milioane de lei, sumă dublă în comparație cu primul trimestru al anului și mai mare cu 10% față de rezultatele financiare ale perioadei similare a anului trecut (46,39 milioane lei). Sunt rezultate pozitive obținute ca urmare a continuării procesului de extindere a portofoliului de credite și menținerea unei rate de neperofrmanță cu mult sub media pieței bancare autohtone. Pe de altă parte, s-a continuat și procesul de optimizare a cheltuielilor operaționale ale instituției.

„Motorul creșterii indicatorilor de performanță ai LIBRA INTERNET BANK rămâne abordarea de nișă, cu specializare pe segmentele profesii liberale, agricultură și real estate. Această specializare vizează atingerea celor mai înalte standarde de calitate, printr-o abordare modernă și prudentă, în același timp, care mizează pe optimizarea și punerea în valoare atât a canalelor alternative, cât şi a celor clasice. În ceea ce privește profitabilitatea, obiectivul nostru în 2019 rămâne acela de a atinge cel puțin nivelul profitului de anul trecut, de cca. 95 de milioane de lei. La jumătatea anului 2019, pot confirma că suntem în grafic”, a declarat Emil Bituleanu, Director General LIBRA INTERNET BANK.

Activele nete ale LIBRA INTERNET BANK au ajuns astfel la data de 30 iunie 2019 la nivelul de 5,57 miliarde lei, cu 2% mai mult decât cuantumul înregistrat la începutul anului. O creștere și mai substanțială se poate observa comparând cifrele cu cele din prima jumătate a anului trecut. Astfel, primul semestru al anului 2019 a reprezentat o creștere cu 12% a activelor. Soldul creditelor a ajuns la 3,74 miliarde lei, în creștere cu 15% față de anul trecut în vreme ce rata de neperformanță a băncii a fost de 1,89%, un nivel considerabil mai bun decât media pieței.

Membră a grupului american de investiții New Century Holdings, LIBRA INTERNET BANK rămâne în continuare una dintre cele mai dinamice bănci din România, cu o rețea ce reprezintă peste 53 de sucursale deschise în toată țara.

http://www.banknews.ro/stire/88367_libra_bank_anunță_un_profit_în_creștere_față_de_anul_trecut.html