BankNews.ro - The Business Republic

EY și Radu și Asociații SPRL au asistat familia Rusu într-o tranzacție majoră
Economie | Data Publicarii: 26-09-2019

În urma acestei tranzacții, fondul de investiții Greenbridge a preluat participația majoritară în grupul Rus Savitar - Casa Rusu, achiziționând 75% din acțiuni. Vânzătorii au fost asistați în tot acest proces de o echipă multidisciplinară de consultanți, echipă formată din avocați specializați în tranzacții de la firma Radu și Asociații SPRL și de specialiști din cadrul echipei de asistență în tranzacții din cadrul EY România (M&A și debt advisory).

Grupul Rus Savitar - Casa Rusu este unul dintre cei mai mari producători și retaileri de mobilă din România. În urma tranzacției, Greenbridge preia pachetul majoritar, fostul acționar majoritar, Cristian Rusu, rămânând implicat în afacere atât în calitate de acționar cât și în calitate de Director General. Acesta va păstra în continuare restul de 25% din acțiunile companiei.

„Sunt încântat că tranzacția a fost finalizată cu succes. Pe durata întregului proces am fost consiliat de o echipă multidisciplinară de consultanți, specialiști în ariile lor de practică din cadrul EY și Radu și Asociații SPRL. Am avut în toate etapele tranzacției confortul că sunt reprezentat la cel mai înalt nivel de profesionalism și aș dori să le mulțumesc pe această cale”, a spus Cristian Rusu. Tranzacția amintită mai sus transformă o afacere de familie într-un business cu perspective regionale. Discuțiile dintre părți s-au desfășurat pe o perioadă de mai multe luni și s-au referit atât la modul de funcționare al noului parteneriat cât și la elemente specifice unei asemenea negocieri.În tot acest timp, EY România a oferit vânzătorilor servicii profesionale de asistență M&A prin echipa sa dedicată dar și servicii de debt advisory. Coordonatorul tranzacției a fost Florin Vasilică, partener și lider al echipei de tranzacții EY. Acesta a fost ajutat de Ioana Mihai, Director Debt Advisory și Florența Bîrhală, Senior Manager M&A.

„Este prima tranzacție majoră pe piața de mobilă din România și suntem mândri că am contribuit la realizarea unui demers de această anvergură. Totodată, este și prima investiție a Greenbridge în România. Suntem convinși că împreună, Cristian Rusu și Greenbridge vor duce Casa Rusu de la nivelul unui campion local la unul regional. Mulțumesc echipei implicate în proiect și, în special, familiei Rusu pentru colaborare”, a precizat Florin Vasilică.

http://www.banknews.ro/stire/88385_ey_și_radu_și_asociații_sprl_au_asistat_familia_rusu_într-o_tranzacție_majoră.html