BankNews.ro - The Business Republic

Topul companiilor germane din România este alcătuit în mare parte din retaileri
Economie | Data Publicarii: 04-10-2019

În topul celor mai importante 10 companii germane din România, conduc detașat retailerii. Topul realizat de experții KeysFin cu ocazia sărbătorii Zilei Unității Germane cuprinde nu mai puțin de 4 retaileri de calibru prezenți pe piața de profil locală.

Astfel, cea mai mare companie cu acționariat majoritar german, din punctul de vedere al cifrei de afaceri pe anul 2018, este Kaufland România SCS, cu un total de 2,3 miliarde euro. Pe locul al doilea se clasează British American Tobacco Trading Srl cu 2 miliarde de euro urmată de Lidl Discount (1.7 miliarde de euro), Selgros Cash & Carry (799,4 milioane de euro) respectiv Rewe România cu o cifră de afaceri de 742 milioane euro.

Însumat, cele zece companii germane din acest top au depășit în anul 2018 o cifră de afaceri de 12 miliarde de euro. Totalul în ceea ce privește companiile germane se ridică la 25 miliarde de euro, restul de 13 miliarde fiind împărțit de alte peste 4200 de companii din industria prelucrătoare, transporturi, logistică, IT&C, imobiliare, construcții și agricultură.



„Germania rămâne un partener strategic comercial al României, însă topul companiilor germane ne arată și potențialul altor sectoare în relațiile economice dintre cele două țări. Industria prelucrătoare a cunoscut un avans deloc de neglijat, reușind astfel să se claseze pe prima poziție în acest top, cu cea mai mare cifră de afaceri cumulată, de peste 11,5 miliarde de lei în 2018. Acest lucru dă un semnal pozitiv investitorilor străini, care sunt din ce în ce mai atrași de posibilitatea de a obține profituri în acest sector, însă dezvoltarea acestui sector va fi puternic influențată și de aspectul legat de resursele umane: găsirea de personal calificat pe plan local va determina evoluția viitoare a industriei prelucrătoare în România. Pe de altă parte, în cazul comerțului, rezultatele sunt previzibile ținând cont de modelul de creștere bazat pe consum”, a declarat Roxana Popescu, Managing Director al KeysFin, unul din cei mai importanți furnizori de soluții de business information din România.

Potrivit analizei amintite mai sus, Germania își păstrează statutul de prim partener comercial al României, atât în ceea ce privește exporturile cât și importurile din și înspre economia acesteia. Totodată, Germania a devenit și al doilea cel mai mare investitor străin din România cu un aport însumat de peste 10 miliarde de euro.

http://www.banknews.ro/stire/88395_topul_companiilor_germane_din_romania_este_alcatuit_in_mare_parte_din_retaileri.html