BankNews.ro - The Business Republic

Saxo Bank, prima bancă străină care introduce tranzacționarea forward pentru Leu
Finante-Banci | Data Publicarii: 21-10-2019

În urma unor solicitări multiple și continue venite din partea clienților din Europa Centrală și Europa de Est, Saxo Bank,companie specializată în tranzacționare și investiții anunță introducerea tranzactionarilor de tip forward pe piața FX a perechilor valutare Euro - Leu și USD - Leu.

”Este o mișcare firească a Băncii”, spune Gabriel Cocean, Head of Digital Sales CEE, Saxo Bank, ”pentru că am căutat mereu să oferim clienților noștri din România modalități noi de gestionare a riscului. De asemenea, ne face plăcere că Saxo Bank a reușit performanța să fie prima bancă sau broker străin care oferă forward trading pe RON.”

Acest nou tip de tranzacție aduce și câteva avantaje concrete pentru clienții români, mai ales prin prisma faptului că este un tip nou de tranzacție care apare în premieră pe piața din țara noastră. Astfel, printre alte avantaje, clienții Saxo vor avea posibilitatea de a-și proteja investițiile împotriva modificărilor de politică monetară și față de schimbările bruște de curs valutar pe piețele interbancare, schimbări care pot cauza costuri ridicate de rollover în urma deficitelor de lichiditate.

Nu în ultimul rând, discutăm despre tranzacții ușor de înțeles și de configurat,ușor de ajustat pe parcurs, cu costuri inițiale foarte mici și spreaduri scăzute, transparente, tranzacții care elimină nevoia imediată de a urmări constant rata de schimb valutar. Clienții vor beneficia în același timp și de volume tranzacționabile flexibile și de abilitatea de a combina strategiile proprii de hedging pe valute cu o serie de alte clase de active precum cele reprezentate de acțiuni, contracte futures și obligațiuni, toate din același cont.

”Apetitul românilor pentru investiții diversificate este în creștere, vedem asta permanent pe platforma noastră de tranzacționare. Faptul că Saxo Bank introduce forward trading pe EURRON ȘI USDRON nu face decât să confirme că este o bancă orientată spre client și cerințele acestuia, dar și o instituție financiară cu un simț aparte al pieței, pe care îl transformă în servicii prin tehnologie, transparență și inovație”, a adăugat Gabriel Cocean.

http://www.banknews.ro/stire/88408_saxo_bank_prima_banca_străina_care_introduce_tranzactionarea_forward_pentru_leu.html