BankNews.ro - The Business Republic

Legrand: creștere cu 10% a vânzărilor în 2019 și progres important pe piața produselor conectate
Economie | Data Publicarii: 25-02-2020

Grupul Legrand, unul dintre cei mai importanți specialiști la nivel global în domeniul infrastructurii electrice și digitale, raportează rezultate financiare deosebite pentru anul 2019. Printre realizările de importanță majoră în cadrul grupului se numără astfel o creștere a vânzărilor cu 10,4% până la suma de 6,622 miiarde euro, o creștere organică de +2,6% respetiv o creștere generată de achiziții de 2,2%.

Profitul net al grupului a crescut de asemenea cu 8,2% ajungând în anul 2019 la 834,8 milioane de euro, o creștere cu 63,1 milioane de euro față de anul 2019 favorizată și de mărirea profitului operațional cu 98 milioane de euro dar și de dispariția unor cheltuieli financiare suplimentare în valoare de 16 milioane de euro.

„În 2019, într-un mediu economic plin de provocări, Grupul Legrand a înregistrat performanțe solide care au fost corelate în totalitate cu obiectivele anuale propuse și cu modelul de business centrat pe livrarea de valoare adăugată pentru clienții finali. Grupul și-a continuat eforturile pentru a rămâne un jucător strategic pe piața clădirilor conectate, prin intermediul programului Eliot și al inovațiilor constante, iar strategia companiei s-a dovedit a fi câștigătoare, ceea ce nu poate decât să ne motiveze să continuăm să aducem tehnologii utile în viețile consumatorilor”,a declarat Benoît Coquart, CEO Grup Legrand, despre rezultatele financiare 2019.

Pe durata anuui trecut, au crescut de asemenea cu 29% și vânzările de produse conectate, comparativ cu anul 2018. Acestea reprezintă acum peste 12% din veniturile anuale ale grupului Legrand, mai exact 819 milioane de euro. În acest sens au contribuit din plin succesele înregistrate de soluțiile IoT cu introducerea de interfețe conectate în 28 de noi țări în anul 2019 dar și multiplele lansări de produse și a unor game noi de interfețe precum Valena Next cu Netatmo și Plexo cu Netatmo, sistemul de videointerfon Classe 100x și sistemele de iluminare de urgență.

Grupul Legrand a consemnat o creștere semnificativă și pe plan local, activitățile sale din România înregistrând o dinamică pozitiva în special pe segmentul produselor conectate. Compania se adresează în acest sens atât segmentului de piață rezidențial cât și celui terțiar, lansând în România o serie de produse moderne pentru controlul inteligent al clădirilor.

http://www.banknews.ro/stire/88498_legrand_crestere_cu_10p_a_vanzarilor_in_2019_si_progres_important_pe_piata_produselor_conectate.html