BankNews.ro - The Business Republic

BCR a pregătit peste 1,3 miliarde de lei pentru programul Prima Casă din acest an
Finante-Banci | Data Publicarii: 28-02-2020

De curând, programul Prima Casă, ediția anului 2020, a demarat la nivel național, o serie de bănci de renume anunțându-și aportul la acesta atât prin fondurile alocate cât și prin felul în care cei tineri vor putea beneficia de ele.

Printre acestea se află și Banca Comercială Română, unul dintre liderii pieței de profil din țara noastră care a anunțat de curând demararea procesului de creditare pentru programul amintit mai sus în condiții excelente care presupun o dobândă anuală de 2% + IRCC, un avans minim de 5% precum și un comision egal cu zero pentru analiza dosarului depus.

În acest sens, BCR a primit un plafon de 600 de milioane de lei în cadrul programului aferent anului curent, plafon ce reprezintă 30% din totalul garanțiilor ce pot fi emise de către băncile românești. Astfel, BCR va putea oferi credite până la suma totală de 1,3 miliarde de lei, suma maximă care poate fi obținută de fiecare client fiind de 66500 euro cu un termen maxim de plată de 30 de ani.

14 banci din România vor contribui în acest an la programul Prima Casă. Din totalul de 2 miliarde de lei oferite ca și garanție de statul român, BCR a obținut 600 de milioane, sumă ce reprezintă 30% din totalul garanțiilor puse la dispoziția românilor de către Guvern.

Iată și un calcul simplificat pentru un credit Prima Casă oferit de către BCR:

Credit: 210.000 RON
Perioadă: 30 ani
Dobândă: 2% + IRCC
Comision evaluare imobil: 370 lei, inclusiv TVA
Comision de gestiune FNGCIMM - 0,40% anual, calculat la valoarea garanţiei
Rata lunara: 1.047 lei (nu include comisionul de gestiune datorat FNGCIMM)
Valoare totală plătibilă: 384.583lei
Dobândă anuală efectivă (DAE): 4,66 %

http://www.banknews.ro/stire/88502_bcr_a_pregătit_peste_1,3_miliarde_de_lei_pentru_programul_prima_casă_din_acest_an.html