BankNews.ro - The Business Republic

PwC România și D&B David și Baias au acordat consultanță Tarom în procesul de aprobare a ajutorului de stat de salvare de către CE
Economie | Data Publicarii: 04-03-2020

PwC România împreună cu societatea de avocatură afiliată companiei, D&B David și Baias, au acordat consultanță companiei aeriene naționale, Tarom S.A. dar și Ministerului Transporturilor, acționar principal al acesteia, în toate etapele procesului de obținere a ajutorului de stat de salvare în valoare de 36,71 milioane euro și implicit al acordului Comisiei Europene - DG Competition pentru acesta.

“Felicit echipa integrată a PwC România și D&B David și Baias pentru această reușită care se datorează atât expertizei noastre în cazuri complexe de ajutor de stat, cât și colaborării excepționale cu reprezentanții Tarom, Ministerului Transporturilor Infrastructurii și Comunicării, Ministerului Finanțelor, Consiliului Concurenței și Reprezentanței Permanente a României la Bruxelles”, a declarat Ionuț Simion, Country Managing Partner PwC România.

”Echipa PwC România și D&B David și Baias a participat în toate etapele acestui demers, de la efectuarea analizei de oportunitate, la identificarea ajutorului de stat ca fiind soluția capabilă să ducă la eficientizarea Tarom, până la elaborarea notificării către Comisia Europeană”, explică Sorin David, Partener coordonator D&B David și Baias.

De asemenea, echipa PwC a luat parte și la procesul de prenotificare, asigurând oordonarea eficientă a părților implicate în procesul amintit mai sus. PwC România și D&B David și Baias vor continua pe de altă parte să acorde consultanță Tarom pe parcursul elaborării planului de restructurare necesar a urmare a obținerii ajutorului de stat. Comisia Europeană, a anunțat la rândul său la data de 24 februarie, faptul că măsura acordării acestui împrumut este compatibilă cu normele UE, asigurând continuitatea și prestarea ordonată a serviciilor de transport aerian.

http://www.banknews.ro/stire/88509_pwc_romania_si_db_david_si_baias_au_acordat_consultanta_tarom_in_procesul_de_aprobare_a_ajutorului_de_stat_de_salvare_de_catre_ce.html